Hogy az indiai fűszereknek helye van a konyhában Budapesten is, azt ma már senki nem vonja kétségbe. De bónuszunkkal most egy olyan, mindkét kultúrát első kézből ismerő szakácstól tanulhatod meg a legkiválóbb indiai recepteket, aki nem csak az ízeket, a keleti életszemléletet, a spiritualitást és egy nagy adag vidámságod is belekever a készülő ételekbe – meg persze a kurzusba is.
Allen Diwannél avatottabb tanárt keresve sem találnál. A séf Budapest legmenőbb indiai éttermeiben, a Kama Sutra-ban és a Kashmir-ban egyaránt dolgozott, tapasztalatait pedig Londonban olyan nagymester mellett is gazdagította, mint Atul Kochhar-Benares, aki első indiai séfként nyerte el a Michelin csillagot.
Allen Diwan pakisztáni családba született Kuvaitban. 1998-ban Budapestre, Magyarországra költözött orvostudományt tanulni, de a sorsát nem tudta elkerülni: hamar nyilvánvalóvá vált, hogy aki ilyen csodát tesz az étellel, annak a serpenyő mellett a helye. Allen élete úgy alakult, hogy mára nem csak szakácsként, hanem az öngyógyítás és spiritualitás iránt érdeklődők tanítójaként is segít. Elvégre a jó étel a testnek és a léleknek is jót tesz, így ez a két hivatás nem is áll olyan távol egymástól!
Allen a minőségben nem ismer tréfát, a főzésben azonban igen, humoros, laikusok számára is érthető stílusban magyarázza és mutatja, hogyan készülnek a különleges indiai falatok.
Lazac steak tandori pácban? Lencseleves vagy fűszeres burgonyapüré? A főzőkurzus után hamisítatlan indiai fogásokkal nyűgözheted le a családodat vagy a barátaidat, és egy nagy lépéssel közelebb kerülhetsz India varázslatos, fűszeres világának megismeréséhez.