Ha igazán jó erdélyi ételt kell enned, elég eljutni a Hargitára, ott válaszolni egy székely bácsi három találós kérdésére, majd pánsípon eljátszani a Csaba királyfit, és végül birokra kerni egy háromfordulós ökölvívó mérkőzésen egy barna medvével, hogy aztán hipsz-hopsz, varázsütésre terülj-terülj asztalkám teremjen előtted! Legalábbis, ha egy népmesei hős vagy. Ha csak mezei halandó, akkor valamivel könnyebb dolgod van, hiszen bónuszért Szegeden is adnak neked Transzilvánia javából.
Amolyan székelyes, elegáns magányban, egymagad is elfogyaszthatod a fatányéros tartalmát, de kérhetsz kettő, sőt akár négy személyre is lakomát, ha mégis úgy döntesz, hogy a kiadós, fűszeres húsok és a jóféle savanyúság fölött mégsem csendesen rágnál, hanem beszélgetnél is egyet. És bár azt nem tudjuk, Erdélyben mennyire édesszájúak, ehhez a bónuszhoz biztos, ami biztos, sütemény is lesz.
A tál tartalma: fokhagymás mustáros flekken, cigánypecsenye, rabló nyárs, hagymás burgonya, vegyes savanyúság.
Ami pedig a süteményt illeti, kitárul a gasztronómiai horizont, és választhattok a házi készítésű csokis brownie, a sajttorta vagy a klasszikus és jól ismert somlói galuska közül.
A medve és a kaja nem játék, komolyan is vesszük – bónuszunkkal legalább az egyikről gondoskodhatsz!