Szeretnéd megtanulni az esküvői torta készítésének alapjait? Kihívást jelent számodra egy esküvői torta elkészítése? Akkor ez a bónusz Neked szól!
Az esküvői torták története:
A XVII. századi Európából ered a tortadíszítés. A szabályozható hőmérsékletű sütők megjelenésével a díszítésre is egyre nagyobb hangsúly helyeződött. Díszített tortákat sok különböző alkalomra készítettek az évszázadok során, de az esküvői tortáknak van a legnagyobb hagyománya. A régen marcipánnal vagy cukormázzal díszített esküvői torták helyett egyre inkább a fondanttal díszített esküvői torták jönnek divatba. Manapság esküvők és születésnapok mellett más jeles alkalmakkor is készítenek dísztortát.
Az esküvői torta története Nagy Sándor Perzsiában rendezett lakodalmáig nyúlik vissza, ami 2300 évvel ezelőtt volt. Ezen az esküvőn tízezer makedon katona vett felségül tízezer perzsa nőt. Itt szolgálták fel az első esküvői tortát, amelyet egy kenyér recept mintájára készítették, árpából, rozsból vagy búzából, hozzá adva még mandulát, diót és szárított gyümölcsöket. Mézes krémmel megtöltötték, tetejét pedig mézbe mártott szirmokkal díszítették.
Az emeletes torta viszont egy régi angol szokásból származik, ugyanis a fiatal pár, tortákat kapott ajándékba, amit egymásra tettek, majd egy cukrász úgy gondolta jó volna krémmel bevonni az egészet. Így kezdődött a mai jól ismert emeletes esküvői torta története.
Azóta hagyományosan többféle krémmel vonják be a tortákat. De nagyon népszerűek a marcipánnal és a fondant bevonattal dekorált torták is. Igazán modern vonalat jelentenek, és igen felkapottak lettek a “naked cake”-k azaz csupasz torták, melyek nincsenek bevonva, olasz vagy svájci vajkrémmel vannak burkolva, és nagyon modern külsőre vannak dekorálva, melyekhez izgalmas kiegészítőket használnak a cukrászok.
Tematika:
- A workshopon egy két szintes kisméretű ( 22-24 szeletes) bevonatos tortát fogsz elkészíteni, melyet a végén haza is vihetsz szeretteidnek.
- Előre lesütött piskótákkal, és lefőzött krémmel fogsz dolgozni. Megtanulod az esküvői torta szakszerű betöltését, lekenését, valamint a fondanttal való tökéletes burkolást. A szintek biztonságos összeépítését és merevítését.
- Megtanulod különböző eszközökkel a díszítési technikákat. Fondantból csipkét, gyöngysort, stukkót készítesz, amit festesz és színezel arannyal vagy ezüsttel.
- Készítesz rombusz mintát gyöngyökkel és hullámos fodrokat fondantból, valamint megtanulod a masni készítését fondantból esetleg szaténból
- Részletes leírást kapsz mindenről és hozzá receptet. Az elkészült tortákhoz dobozt is biztosítanak, melyben az elkészült remekműveket haza tudod vinni és szeretteiddel elfogyasztani, vagy esetleg ajándékba adni.
A workshopon minden eszközt biztosítanak és megtanítják azok szakszerű használatát.
Oktatás alatt korlátlan üdítő és ásványvíz, kávé és forró csokoládé fogyasztása áll rendelkezésedre. A tanfolyam végén oklevéllel és Cukee Shop köténnyel köszöntik az újdonsült vagy haladó tanulókat, akik kurzusunkon részt vesznek!