Információ
Te is az egészséges táplálkozás híve vagy?A prémium minőségű ételízesítő, ami azon túl, hogy nem tartalmaz adalékanyagokat és ízfokozókat, alapja a kiváló parajdi só, ami már önmagában is különleges ízt ad az ételeknek. Az apróra darabolt zöldségek ezernyi színben játszanak, kívánatossá, ízletessé téve fogásainkat.
Az ételízesítő parajdi sóval készült, mindenféle adalékanyagtól mentes, csak szárított, őrölt zöldségeket tartalmaz és a különleges ízű erdélyi sót.
Összetevők: sárgarépa dara, paszternák dara, vöröshagyma dara, burgonya dara, petrezselyemlevél, póréhagyma dara, őrölt feketebors, őrölt szerecsendió, kukoricakeményítő, színezék; B2 vitamin.
Fontos tudnivaló a nátrium-glutamátról, amitől mentes az ételízesítő:
A nátrium-glutamát, egy olyan ízfokozó, amely alattomos módon hat és becsapja az agyunkat, becsapja az ízérzékelésünket. A nyelv a négy alapíz mellett képes a finomabb ízek érzékelésére is, így a nátrium-glutamát segítségével minden íztípust fokozottabban érzékelünk. Ezt az ízfokozót 1908-ban egy japán kutató izolálta tengeri hínárból és az 1940-es években terjedt át Ázsiából a nyugati világba. Számos kutatás övezi ezt az anyagot, érvek és ellenérvek is felemlítődnek vele kapcsolatban, de egy dolog állítható biztosan, bizonyos emberek esetében heves allergiás reakciókat váltott ki, ún. „kínai étterem szindrómát”, ami fejfájással, szívdobogás érzéssel, feszültséggel az arcban, mellkasban, emésztőrendszeri panaszokkal járt. Ha egy olyan fűszert használunk napi rendszerességgel, amelyben ez az összetevő jelen van, akkor felmerülhet a kérdés, hogy vajon a mi szervezetünkre milyen hatással bír? A boltok polcán fellelhető átlag ételízesítők tartalmaznak nátrium-glutamátot, ám az általunk kínált változat ezt nem tartalmazza.
A parajdi só mégis ad egy plusz, különleges ízt az ételeknek, amely kiegészülve az őrölt zöldségekkel, tökéletes párosítás, minden egyszerű fogást különlegessé tehet.