„Sör és gasztronómia?”, húzhatta fel szemöldökét a finnyás borszakértő – úgy egy-két évtizeddel ezelőtt. Ma már azonban bárki, aki a kulináriában és a minőségi alkoholos italok világában kicsit is otthonosan érzi magát, pontosan tudja, hogy bizonyos fogásokhoz éppen olyan jól párosíthatóak a különféle sörök, mint a vörös és fehér borok, rozék. Sőt!
Így aztán Magyarország vezető sörgyártó vállalata célul tűzte ki, hogy a nagyközönséggel is megismertesse a gasztronómia e sajátos, ám annál ellenállhatatlanabb szegletét. A Dreher Sörgyárak saját pubjában-éttermében havonta kerül megrendezésre az az exkluzív, négyfogásos sörvacsora, amire bónuszunkkal most te is hivatalos lehetsz.
A vacsora egy rövid gyárlátogatással kezdődik, mely során bepillanthatsz a sörgyártás folyamataiba, megnézheted az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay-csempékkel díszített, ipari műemlék jellegű főzőházat, illetve a Dreher múzeumot is. S miután megismerkedtél a sörfőzés szépségeivel, következhet végre az est fénypontja: a Lenk Zsolt séf és Vásárhelyi István sörgasztronómus által összeállított négyfogásos vacsora.
Minden Dreher sörvacsorán más-más sör-étel-párosítás kerül terítékre; miközben a menük mindig az adott évszakhoz, illetve a megálmodóik kedvenc söreihez igazodnak. A korábban egy két Michelin-csillagos étteremben is tevékenykedő séf és a különleges seres menük szakértőjeként nevet szerző sörgasztronómus a Dreher sörvacsorákon azt kívánják bemutatni, milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni a különböző sörökkel kombinált fogásokból.
A 2018. szeptember 12-i vacsora menüje:
- Szent Jakab-kagyló carpaccio barackkal, tápiókával, passiógyümölccsel és tintahaltintával
Kíséri: ASAHI SUPER DRY
- Uborkaleves, kefirsörbet kaporral és tonhalropogóssal
Kíséri: DREHER CLASSIC
- Kacsamell, töltött szőlőlevél, arany mazsola savanyú káposztával és karamellizált malátával
Kíséri: A DREHERFESZT MEGLEPETÉSE
- Körte tatin tarte bak-unikummal, malsziruppal, mentával és kardamommal
Kíséri: DREHER BAK
Végy tehát egy kevés malátát, őröld le, majd cefrézd – vagy tudod, mit?: a sörfőzést bízd inkább a profikra, te pedig élvezd ki a sörgyártás legminőségibb remekeit egy nívós vacsorán. Elvégre a legnagyobb öröm…
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!