„Sör és gasztronómia?”, húzhatta fel szemöldökét a finnyás borszakértő – úgy egy-két évtizeddel ezelőtt. Ma már azonban bárki, aki a kulináriában és a minőségi alkoholos italok világában kicsit is otthonosan érzi magát, pontosan tudja, hogy bizonyos fogásokhoz éppen olyan jól párosíthatóak a különféle sörök, mint a vörös és fehér borok, rozék. Sőt!
Így aztán Magyarország vezető sörgyártó vállalata célul tűzte ki, hogy a nagyközönséggel is megismertesse a gasztronómia e sajátos, ám annál ellenállhatatlanabb szegletét. A Dreher Sörgyárak saját pubjában-éttermében havonta kerül megrendezésre az az exkluzív, négyfogásos sörvacsora, amire bónuszunkkal most te is hivatalos lehetsz.
A vacsora egy rövid gyárlátogatással kezdődik, mely során bepillanthatsz a sörgyártás folyamataiba, megnézheted az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay-csempékkel díszített, ipari műemlék jellegű főzőházat, illetve a Dreher múzeumot is. S miután megismerkedtél a sörfőzés szépségeivel, következhet végre az est fénypontja: a Lenk Zsolt séf és Vásárhelyi István sörgasztronómus által összeállított négyfogásos vacsora.
Minden Dreher sörvacsorán más-más sör-étel-párosítás kerül terítékre; miközben a menük mindig az adott évszakhoz, illetve a megálmodóik kedvenc söreihez igazodnak. A korábban egy két Michelin-csillagos étteremben is tevékenykedő séf és a különleges seres menük szakértőjeként nevet szerző sörgasztronómus a Dreher sörvacsorákon azt kívánják bemutatni, milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni a különböző sörökkel kombinált fogásokból. A legjobb italok mellé most egy igazi őszi menüsort kínálnak.
A 2018. november 22-i vacsora menüje:
- Waldorf saláta (zeller, dió, zöldalma, roquefort)
Kíséri: DREHER PALE ALE
- Sült cékla, füstölt pisztráng, füge (mellette mascarpone, tormás céklahab, sós pisztácia)
Kíséri: PILSNER URQUELL
- Borjúkaraj nyírségi raguval (mellette sült téli zöldségek, lime levél, burgonya gombóc)
Kíséri: DREHER HIDEGKOMLÓS
- Tökös mille feuille (mellette grapefruit, fahéj, fehér mákos csokoládé mousse, grillázs)
Kíséri: DREHER BAK
Végy tehát egy kevés malátát, őröld le, majd cefrézd – vagy tudod, mit?: a sörfőzést bízd inkább a profikra, te pedig élvezd ki a sörgyártás legminőségibb remekeit egy nívós vacsorán.