Tudtad, hogy a sörfogyasztás egyidős a civilizációval, sőt, manapság valódi reneszánszát éli a serivás? Egy körültekintően összeállított ételsorral a különböző ízvilágú, fajtájú sörök élvezete ugyanis valóságos gourmet-számba megy.
Nincs ez másképp a Dreher Sörgyárak havonta megrendezésre kerülő Sörvacsoráján sem, amelyen most Te is részt vehetsz. A Magyarország vezető sörgyártó vállalatának nemrég megújult saját pubjában-éttermében megtartott estebéd egy rövid gyárlátogatással kezdődik, mely során bepillanthatsz a sörgyártás folyamataiba, megnézheted az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay-csempékkel díszített, ipari műemlék jellegű főzőházat, illetve a Dreher múzeumot is.
A négyfogásos menü:
- Rakott sertéscsülök; füstölt nyelv, mizuma sörös majonézzel; kíséri: Pilsner Urquell
- Gyöngytyúk erőleves; húsos dim-sum, tavaszi zöldségekkel; kíséri: Dreher Hidegkomlós
- Bárány oldalas - nyúl gerincfilé, zöldbab, karotta, sárgaborsó püré, menta; kíséri: Dreher Bak
- Répa mousse, kandírozott gyömbér és répa; étcsokoládé; grapefruit-lime sorbet; kíséri: Dreher Pale Ale
Miután megismerkedtél a „folyékony kenyér” gyártási technológiáival, nincs más hátra, mint a Lenk Zsolt séf és Vásárhelyi István sörgasztronómus által összeállított négyfogásos vacsora. Minden sörvacsorán más-más sör-étel-párosítást kóstolhatnak meg a vendégek; a menü mindig az adott évszakhoz, illetve a megálmodói kedvenc söreihez igazodik. A korábban egy két Michelin-csillagos étteremben is tevékenykedő séf és a különleges seres menük szakértőjeként nevet szerző sörgasztronómus a Dreher Sörvacsorán azt kívánják bemutatni, milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni a különböző sörökkel kombinált fogásokból.
Lepd meg magad és ízlelőbimbóid egy különleges gasztroélménnyel, éld át Te is a nemes nedű mesteri, kulináris élvezetét; s meglátod, a sörnek csakugyan van helye a csúcsgasztronómiában is!
A program előzetes regisztrációhoz kötött; 18 éven aluli vendégeket a sörgyár nem tud fogadni.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!