„Főzni bárki tud” – ez Auguste Gusteau mottója a L'ecsó című animációs film francia szakácsának, s ezen felbátorodva áll apróséfnek a mese helyes kis főszereplője, az ínyenc patkány, Rémy. És tényleg, mennyire eltalálták a mondanivalót a film készítői! Valóban bárkiből lehet konyhatündér, a fő hozzávalók: egy kis útmutatás, tökéletes receptek és persze határtalan lelkesedés.
Elirigyelted Rémy konyhai kalandjait? Segít kulináris álmaid megvalósításában az Ursa Maior, ahol bónuszunkkal most igazi francia főzőesten vehetsz részt. Ha különleges ételeket tennél az asztalra, de nem tudod, hogyan állj neki, az óbudai kreatív műhely workshopján igazi műhelytitkokat sajátíthatsz el egy tipikus francia menü elkészítése közben, ráadásul ajándékként egy meglepetés koktélt is elfogyaszthatsz.
Nem csoda, hogy imádod a francia konyhát, elvégre ez a gasztronómia alapja: elegáns, kifinomult, könnyed és mégis rejt magában annyi titokzatosságot, hogy kellően féljünk egyedül nekiállni otthon. A francia fogások érdekes ízekből, színekből és különleges textúrákból állnak, melyeket mesterien kevernek a híres séfek – a főzőesten most ezeket a fortélyokat leshetitek el.
A menü:
- francia hagymaleves croque monsieur-vel (sajtos pirítóssal)
- rozé kacsamell kelbimbó-variációkkal és fehér mártással
- tarte tatin, a klasszikus francia fordított almatorta
Kattints a bónuszért és lesd el a francia konyha fogásait!