Heti rendszerességgel ismerkedhetsz a gluténmentes gabonák és magokból készülő pékárukkal süteményekkel, szigorúan adalékanyag mentesen, kovász és gyümölcsvíz készítéssel és megannyi sütési praktikával.
Menj el és süssetek együtt gluténmentes finomságokat a KAJAHU étterem extravagáns konyhaszigetén az elkészült finomságokat pedig elfogyaszthatjátok a helyszínen.
Kurzus tematikák:
Gluténmentes pékáruk a „streetfood” jegyében – Kovásszal és gyümölcsvízzel
- A kovász készítése és gondozása, a kovászmaradék fogalma – Wrap, Burger Buci, fűszeres lepény (gö zleme) pizza és sült bao
- Gucamole és tortilla chips – a kovászmaradék felhasználása – kovászbundás falatok.
Gluténmentes pékáruk - Édességek – Kovásszal és gyümölcsvízzel
- Az édes kovász készítése és gondozása, kovászmaradék fogalma – Gofri, Palacsinta, dosa – indiai rizslepény készítés
- Fánkok: churros, mentes turófánk, mini muffin és sziciliai cannoli gm változata
Ízesített kenyerek – kovásszal és gyümölcs vízzel
- A kovász készítése és gondozása, a kovászmaradék fogalma – Alap GM kovászos kenyér
- Az alapkenyér ízesítési és formázási lehetőségei, grillezett mini zsemle, grissini, kréker készítés
Süss-főzz, díszíts, barátkozz, és oszd meg a tanultakat, no meg a saját magad készítette finomságokat másokkal is!