Már megismerted a csokoládé készítés alapjait az alapozó kurzuson, és most tovább fejlesztenéd tudásodat? Szeretnél különleges csokoládé ajándékokat készíteni szeretteidnek? Tovább merülnél a csokoládéval való munkákban, és elsajátítanád a további fortélyokat?
Ha ezekre igen a válasz, akkor a haladó csokoládékurzuson a helyed, ahol különleges alapanyagból készíthetsz mennyei finomságokat és csodás formájú ajándékokat vihetsz haza, melyeket saját magad készítesz el, hogy aztán elkápráztasd vele a hozzád közelállókat. Tanulj meg még több csokititkot és ínycsiklandó technikát! A kellemes hangulat mellett közösen sajátítjátok el a csokoládé készítés minden fortélyát, amit később akár otthon is kamatoztatni tudsz.
Érdekes dolog a csokoládé, hiszen ismerjük gyerekkorunk óta, mégis mindig kiderül, hogy mennyi mindent nem tudunk vele kapcsolatosan. Ez a kurzus lehetőséget biztosít hobbicukrászok számára, hogy elméleti és gyakorlati síkon is elsajátíthassák a csokoládé felhasználáshoz szükséges haladó ismereteket, technikákat. Megtanuljátok a temperálás technikáját és folyamatát, mitől lesz fényes és roppanós a csokoládé.
Miért jó ez a tanfolyam?
- Mert korlátlanul kóstolgathatsz közben
- Mert a tanfolyamom után valóban képes leszel arra, hogy utána otthon is elkészítsd a tanult technikákkal a tortád díszítő elemeit csokoládéból
- Mert mindent kézzel, gépek nélkül fogtok készíteni
- Mert a legmagasabb minőségű prémium alapanyagokból dolgoztok
- Mert mindent elvihetsz, amit elkészítesz, és meglepheted vele magadat vagy éppen szeretteidet
Ezen a kurzuson egy mestercukrász több, mint 30 éves tapasztalattal a háta mögött mutatja meg neked a plasztik csokoládéval való munkát, saját magad készítesz el egy csoki Bonboniert (doboz), csoki cipellőt és csoki szívet. Ezeket a csodás dolgokat természetesen haza is viheted, és jogosan büszkélkedhetsz tudásoddal és az elkészült csoki alkotásokkal!
A csokoládé haladó kurzus 4 órás. A képzés ára tartalmazza az elkészült édességek csomagolását, kóstolót az órán készült finomságokból, valamint minden szükséges alapanyagot, a kötény és az eszközeik használatát. A tanfolyam végén minden résztvevő kap egy névre szóló oklevelet. Maximum 10 fős csoportokban történik az oktatás, hogy minden tanuló a gyakorlatban sajátíthassa el a csokoládé készítés alapjait. Elsősorban felnőtteknek ajánljuk, családok esetében 14 éves kortól gyermekeket is szeretettel várnak. Az oktatás alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztásra, kávé és forró csokoládé fogyasztásra van lehetőség.
Tematika:
- Bemutatkozás, az alapanyag ismertetése
- Csokoládé burkolás bemutatása, csokoládé díszek készítése
- Plastik csokoládé használata, a torta burkolás bemutatása a gyakorlatban
- Csoki szív, csoki cipő és csoki Bonbonier (doboz) készítése, díszítése
- 3D csokivirág készítése
- Nyújtó technika, tortaburkolási technikák bemutatása, ismertetése
- Dobozolás, általad készített csoki csodák elvitele