Vannak dolgok, amiket nem hagyhatunk ki, amikor a Balatonnál vagyunk. És igen, most mi is egyből a strandkajákra gondoltunk… gyros, harcsa, hmmm… De mi lenne, ha a kettőt egyben is ehetnéd? Nem lehetetlen, mert Balatonlellén létezik egy hely, ahol jó magyar, balatoni szokás szerint harcsából készül még a gyros is!
A harcsa gyrost ugyanúgy kell elképzelni, mint a klasszikus gyros tálat: van rajta hasábburgonya, saláta, fokhagymás-joghurtos öntet, a husit viszont finom, fűszeres halhúsra cserélték.
Az ételek frissen készülnek, ezért forgalmasabb időszakban esetenként 20-30 perc várakozási időre lehet számítani. Mivel a harcsa filézett, semmi nem akadályoz meg abban, hogy a szokott módon, habzsolva fald a gyrosodat, csak arra figyelj, hogy bár a hal szeret úszni, ebéd után ne ugorj egyből fejest a Balatonba, mert ezzel a kajával rendesen jól fogsz lakni. Ejtőzz inkább egy kicsit az árnyékban, vagy lebegj a matracodon, mielőtt újra indul a vízi móka!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!