A nagyi receptes könyve sok titkot őriz, de van, amit írásban egyszerűen nem lehet visszaadni. Egy kis firenzei étterem konyhájából is pofonegyszerű fogások kerülhetnek ki, két-három hozzávalóval, mégis, mikor otthon elkészíted őket, csaknem lesznek olyanok. Mi az ördög állhat itt a háttérben? Miért nem lesz a te túrós csuszád soha olyan laktató és selymesen gazdag, mint a mamáé volt, és a te spagettid miért nem válik istenek eledelévé, ha paradicsomszószt loccsantasz rá?
A titok a tésztában van, abból ugyanis a bolti közelébe sem ér annak, amit a nagyi csinált, egy olasz konyhából pedig egészen biztosan ki is penderítenének vele. Na de hogyan lehet neked is friss, csodásan sárga, otthoni ízeket idéző pasztád?
Hogyan készül az isteni, 8 tojásos házi tészta? Mitől mások az olasz tészták és a nagymama mennyei metéltje? Ha te is kíváncsi vagy, akkor a Boszorkánymúzeum workshopján a helyed, ahol megismerheted az ősi titkot, és elkészítheted az eredeti, a hamisítatlan, az utánozhatatlan házi tésztát, ahogyan a nagymamád is készítette!
Az elkészült tésztákat természetesen haza is viheted, és már csak rajtad múlik, hogy milyen szósszal vagy töltelékkel gazdagítod őket, hogy egy tökéletes ebéd vagy vacsora alapjai lehessenek.