Információ
Több mint 200 millió éves érintetlen, szennyeződésmentes területről származik .Kézzel termelik ki a Himalaya hegylábainak 400-600 méteres mélyéről, mindenfajta ipari beavatkozástól mentesen és egyéb káros környezeti hatásoktól védetten. A bányászat után megtisztítják, napon szárítják és szín szerint szortírozzák, mert egészen a tiszta fehértől a vörösig változhat a színe.
A Himalájai kristálysó egyre ismertebb és népszerű. A hagyományos asztali sóval ellentétben 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz (pl.: réz, vas, magnézium), melyeket a szervezetünk sejtjei organikus ásványi anyagokként képesek felvenni, mértékkel való fogyasztása elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez egyéb jótékony hatásait is figyelembe véve.
A konyhai felhasználáson túl kiváló alapanyaga fürdősóknak, testradíroknak.