Van abban valami egészen varázslatos, amikor különböző alapanyagokból, némi méricskélés, keverés, főzés, sütés, kencézés után egy szemet gyönyörködtető desszert-műremek születik. Persze a varázslatnak ehhez vajmi köze van (talán épp csak egy cseppnyi kell belőle): az ínycsiklandó és dekoratív torták, sütemények, pohárkrémek elkészítésének fortélyait bizony ki lehet tanulni.
Ha te is kíváncsi vagy a cukrászat csodálatos világára és fejlődni szeretnél, többet tudni elméletben és gyakorlatban is, ha érdekel a sütemény- és tortadíszítés, ha páratlan desszertekkel kápráztatnád el szeretteidet és barátaidat, légy „Édesmester”! A Cukee Shop 4×4 órás tanfolyama elvégzésével ugyanis olyan szakavatott hobbicukrásszá válhatsz, aki bármilyen alkalomra önállóan tud majd készíteni meseszép egyedi tortákat.
A kurzus kimondottan hobbicukrászoknak, háziasszonyoknak és akár teljesen kezdőknek szól, egymásra épülő tematikus oktatással. A kis létszámú, családias hangulatú workshopokon profi cukrászoktól lesheted el a tortakészítés és -díszítés fortélyait, miközben az oktatók valóban figyelnek rád, hogy mindent megtanulhass tőlük az adott témákban.
A Cukee Shop tanfolyamain a legprofibb eszközök és anyagok állnak rendelkezésre, melyekkel saját magad által elkészített tortáidat természetesen haza is viheted megmutatni szeretteidnek.
A kurzus felépítése, tematikája:
1. foglalkozás – Alkalmi torta készítése, bevonása (22-24 cm)
- Bemutatkozás, regisztráció
- A 4 alkalom felépítésének ismertetése
- A tortaburkolás technikája, alapdíszítések kiszúrókkal, márványozás
- Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok profi használata
- Piskótatorta bevonása vajkrémmel, bevonók színezése, a fondanttal való tortaburkolás praktikái, trükkjei, fondant színezése
- Hibák javítása, oldalsó díszítés, szúrt díszítések
- A bevonók színezése, anyagok ismertetése
- Dobozolás, 1 db saját készítésű torta elvitele
2. foglalkozás – A torta díszítése
- Díszítés fondant segítségével
- Ehető virágok, virágkandírozás, virágokkal történő díszítés
- Figurák formázása lépésről lépésre: marcipánfigurák
- Habzsáktechnika és krémdíszítés
- Cukormassza használata és tárolása (elmélet)
- A népszerű Naked torta bemutatása (elmélet)
- Anyagok, eszközök bemutatása és azok szakszerű használata
- Dobozolás, 1 db torta elvitele
3. foglalkozás – A népszerű cukorvirág készítése és díszítés
- Cukorvirág készítése lépésről lépésre
- A drótos technika elsajátítása
- Virágok, indák készítése
- Anyagok, eszközök bemutatása és azok szakszerű használata
- Elkészítésre kerül: 1 db virág szirmokkal, mely elvihető
4. foglalkozás – Alkalmi emeletes torta készítése és díszítése a tanult technikákkal
- A torta megtöltésének ismertetése, kétféle krém készítése
- A torta burkolása és betöltése, marcipánvirág-díszítés
- Mire kerüljön a torta? Lehetőségek és ötletek (elmélet)
- Glazúrdíszítés-minták alkalmazása
- Az emeletes torta megtöltése, összeállítása, bevonása és díszítése kiszúrókkal és habzsák-technológiával
- Apácarácsos technika, virágdíszítés 2 db kézzel készített és 2 db szúrt elem elkészítése
- Dobozolás, 1 db kész emeletes torta elvitele