Van abban valami egészen varázslatos, amikor különböző alapanyagokból, némi méricskélés, keverés, főzés, sütés, kencézés után egy szemet gyönyörködtető desszert-műremek születik. Persze a varázslatnak ehhez vajmi köze van (talán épp csak egy cseppnyi kell belőle): az ínycsiklandó és dekoratív torták, sütemények, pohárkrémek elkészítésének fortélyait bizony ki lehet tanulni.
Ha te is kíváncsi vagy a cukrászat csodálatos világára és fejlődni szeretnél, többet tudni elméletben és gyakorlatban is, ha érdekel a sütemény- és tortadíszítés, ha páratlan desszertekkel kápráztatnád el szeretteidet és barátaidat, légy „Édesmester”! A Cukee Shop 4×4 órás tanfolyama elvégzésével ugyanis olyan szakavatott hobbicukrásszá válhatsz, aki bármilyen alkalomra önállóan tud majd készíteni meseszép egyedi tortákat.
A kurzus kimondottan hobbicukrászoknak, háziasszonyoknak és akár teljesen kezdőknek szól, egymásra épülő tematikus oktatással. A kis létszámú, családias hangulatú workshopokon profi cukrászoktól lesheted el a tortakészítés és -díszítés fortélyait, miközben az oktatók valóban figyelnek rád, hogy mindent megtanulhass tőlük az adott témákban.
A Cukee Shop tanfolyamain a legprofibb eszközök és anyagok állnak rendelkezésre, melyekkel saját magad által elkészített tortáidat természetesen haza is viheted megmutatni szeretteidnek.
A kurzus felépítése, tematikája:
1. foglalkozás – Habzsákos díszítések és technikák a gyakorlatban, 20 cm-es piskóta torta töltése és díszítése.
- Résztvevők bemutatkozása
- Érdeklődési körök, korábban felmerülő problémák, nehézségek (Kérdezz bátran a Mestercukrásztól! )
- A tanfolyam felépítésének ismertetése
- Alapanyagok, eszközök bemutatása
- 20 cm-es piskóta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés habzsákkal történik, a krémmel való formázás gyakorlása spatulával, a torta hűtése
- kb. 1 órás cukrász bemutató a habzsák technika és krémdíszítés technikáiról
- a torta díszítése, díszítő hab használata, habzsák betöltésének praktikái
- krémek színezése, többféle habdíszítés a gyakorlatban
- saját krémdíszítés, idomcsövek, díszítőfejek használata, a habzsák helyes használata és annak gyakorlása
- tortadekorációk elkészítése
- fotózás, dobozolás
2. foglalkozás – Alkalmi torta burkolása, bevonása, díszítése (20-cm-es piskóta torta készítése, töltése, burkolása)
- Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok profi használatának gyakorlása
- A torta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés és krémmel való formázás gyakorlása, a torta hűtése
- Kb. 1 órás cukrász bemutató a díszítési technikákból
- Egyszerűbb díszítési technikák, szúrt virág díszítések gyakorlása
- Egyszerűbb csokoládé díszítési technikák
- Fröcsköléses technika, rácsos technika, glazúr technika bemutatása
- A spinelős technika bemutatása és gyakorlása
- Virág díszítések bemutatása, egyszerűbb virágok készítése, gyakorlás
- Az alkalmi torta elkészítése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyaggal való torta burkolás trükkjei és praktikái. Márványozási technika és egyéb díszítési fortélyok bemutatása
- Hibák javításának lehetőségei, fotózás
- Dobozolás, 1 db saját készítésű torta elvitele
3. foglalkozás – A torta díszítési és burkolási technikái, virágcserép torta készítése
- Díszítés fondant burkolóanyag segítségével
- Virágokkal történő díszítés további gyakorlása
- Virágcserép torta elkészítése, betöltése, burkolása, szilikon tapéta használata,
- Gyakorló tortán a burkoló anyaggal (fondant-tal) való burkolási technika gyakorlása
- kb.1 órás cukrász bemutató a kézzel formázott virág díszítésekről (rózsa, szegfű, levendula stb.)
- Virágok készítése kézzel, virág formázások gyakorlása
- Díszítési elemek elkészítése ( szúrt virágok, kézzel készített virágok)
- Virágcserép torta összeállítása, bedíszítése
- Fotózás, csomagolás
4. foglalkozás – Alkalmi emeletes torta készítése és díszítése az eddig megtanult technikákkal
- A cukrász által előre elkészített 2 db piskóta betöltése ( 12 és 20 cm) a tanult technikákkal, francia vajkrémmel, hűtés
- Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal ( krém díszítés vagy fondant burkolás)
- Tervezd meg tortádat, vagy hozd el a mintát amit szeretnél, és itt elkészítheted az általad megálmodott egyedi tortát cukrászmesterünk segítségével
- Az emeletes torta részeinek burkolása és díszítése a tanult technikákkal
- Glazúr díszítési minták, marcipán elemek készítése, apácarácsos technika, csokoládé burkolás, fondant burkolás és színezés,virág díszítések kiszúrókkal és kézzel készítve
- Fotózás, dobozolás
- 1 db emeletes torta elvitele