Mexikói étteremláncot nyitni nem kis vállalkozás, de aki a Gringos Amigos éttermébe betér, az gyorsan rájön, hogy itt nem is kis energiát fektettek a dologba. Az eredmény pedig látszik nem csak a minőségi ételeken, de a szuper hangulaton, a tradicionális menün és persze az egészséges, finom eredményen is.
Tortillasütés házilag, ízletes húsok és szószok, frissen fűszerezett salsa, puhára párolt babok, zöld vagy piros paradicsomos rizs. Csak néhány a legjellegzetesebb összetevőik közül, melyek kombinációival és tudásuk, ízérzékük legjavát adva szenvedélyes és ízletes mexikói ételek egész sorát sorakoztatják eléd.
Itt nem találsz mikrót, sem fagyasztót, mindent frissen és zamatosan készítenek, hogy attól egy spanyol ajkú nagymama is elismerően szólna.
Amikor belépsz az ajtón, az illatok szinte azonnal magukkal ragadnak, de a mexikói konyha minden érzékedre hat: a friss alapanyagok és a mesés fűszerek szemet gyönyörködtető színekkel kelletik az ételeket, a textúrák pedig hol ropogósak, hol omlósak, ahogyan azt majd a desszertnél tapasztalhatod – de ne szaladjunk ennyire előre! Előbb lássuk a főételt!
A quesadilla lényegében a mexikúi melegszendvics, de ne arra a szomorú, száraz májkrémes kenyérre gondolj, amit kolis éveidben ettél! A könnyű, forró és ropogós tésztát isteni töltelékkel és szósszal tömik meg, hogy szinte elolvad a szádban.
Ha arra vágysz, persze ehetsz burritot is: ez a tortillalap úgy ki van tömve válogatott finomságokkal, akár egy málhazsák, olyan sokféleképpen variálható, mint a pizza, csak még le is nyomja az olaszok nemzetközi indulóját azzal, hogy nincs üres széle, a burritonak minden falatja igazi ízorgia lesz.
De van a kínálatban persze roppanós nachos, egyszerűségében nagyszerű taco és a kihagyhatatlan chilis bab is. Hogy melyiket választod, csakis rajtad múlik!
Bónuszunkkal most egy finom, laktatós, mégis egészséges főétellel adhatsz új lendületet magadnak, de persze a mexikói konyha nem az a hely, ahonnan kifordulhatsz egy kis édesség nélkül: a churros egy tradicionális fánk különlegesség, ami kívül ropogós, belül pedig lágy, finoman édes, a tejszínhab és az öntet, amibe mártogathatod, elengedhetetlen mellé.
Ropogtasd el az édes-lágy, forró fánkot, és dőlj hátra elégedetten egy kis sziesztára!
És mert egy mexikói étteremben a vendég szinte családtag, a Gringos mennyei házi limonádéjából korlátlanul fogyaszthatsz – bármikor újratöltik a poharadat!