Kell különösebb alkalmat keresni arra, hogy az ember egy jó sushit egyen? Szerintünk nem. Na és arra, hogy egy komplett japán menüt egyen végig, ráadásul másodmagával, ahol a legelső falattól az utolsóig minden tökéletes harmóniában áll?
Szerintünk az ok adja magát – kár lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget! De ha mégis indokokat keresel, akkor itt van például az, hogy ősz van, az aSushibar háromfogásos menüjének desszertje pedig csupa sütőtök és csupa gesztenye, vagyis ideális keleti változata ez az ajánlat egy szezonális vacsorának. Hidd el, akit meghívsz magaddal, nem fog érvekért nyaggatni, hogy miért menjen veled. Ugye, hogy a menüt olvasva téged sem kell győzködni már?
A menü tartalma:
Előétel:
- 12 db tavaszi tekercs salátaágyon édes chili mártogatóssal
Tál:
- 2 db sushi pizza (a pankó morzsába forgatott és kisütött rizskorongon sajtkrém és citrusos öntetben átforgatott lazac és avokádó)
- 8 db tigrisrákos, uborkás tekercs japán majonéz és teriyaki szósz cseppekkel
- 4 db lazacos, sajtkrémes sült tekercs cékla salátával a tetején
- 4 db lazacos, uborkás sült tekercs shiitake gombával a tetején
- 2 db tamago nigiri
Desszert:
- Sütőtökös rizs gesztenyehabbal
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!