Van, akinek mindegy, csak reggel leguríthasson valamit, ami fekete, és lehetőleg forró, de az sem baj, ha tegnapról maradt. Mások vannak, akik ettől többet várnak a kávéjuktól – ez a bónusz nekik szól!
Ha te is szeretsz a friss, isteni kávéillatra ébredni, ha fontos neked, hogy amit iszol, az ne csak felébresszen, de minőségi is legyen, olyan, ami méltó ahhoz, hogy a kávébabok végső formája legyen, de nem akarsz minden reggel sorban állni és egy vagyonért kávét venni egy hipszter presszóban, akkor készítsd el otthon, saját magad a forró italt!
Ezen a kurzuson megtanulhatod, hogyan készíthetsz magadnak frissen pörkölt specialty kávét, amit nap mint nap espresso-ként, vagy filterkávénak fogyaszthatsz, pont úgy ahogyan Te szereted.
A körülbelül 2 órás kávépörkölés alatt áttekintitek a kávék fajtáit, termőterületeit, termesztésüket, feldolgozásukat, hogy alapos ismeretekkel rendelkezz a különféle kávé jelölésekről és szakszavakról, amit a kávészacskókon olvashatsz.
Megismerkedtek a kávépörkölés egyszerű, otthoni módjával, hogy mindig friss kávét ihass, a saját elképzelésed szerin elkészítve.
50 g-os mintapörkölőn pörkölve kiválasztjátok a számdora ideális nyerskávét, majd 5 kg-os ipari Probat kávépörkölőn frissen pörkölt kávét készítetek belőle.
Megismerkedtek a termőhely és kávétípusok szerinti pörkölési alapismeretekkel, pörkölési profilokkal.
Az elkészült frissen pörkölt kávét profi kávészakértőként alaposan megvizsgálják és meg is kóstoljuk, segítenek felismerni az alapvető különbségeket kávé és specialty kávé között.
Részletesen megismeritek a specialty kávék filteres elkészítési módját Kalita csepegtetős és Cafflano kézi kávéfőző eszközökön.
A rendezvény alatt finom, frissen pörkölt kávéból készített italokat, ásványvizet szervíroznak a résztvevőknek és búcsúzóul „Otthoni Kávépörkölő Mester - Home Roaster” diplomával és specialty kávéscsomaggal kedveskednek minden résztvevőnek.
Emeld új szintre a reggeli kávézást, lepj meg valakit karácsonyra az örömteli reggelek ígéretével, vagy vegyél rögtön két személyre szóló bónuszt, és vidd magaddal egy barátodat vagy barátnődet is, hogy ezentúl legyen kivel megbeszélni, ha valahol igazán jó kávét iszol.