Fűszeres, balzsamos éjszakák, egzotikus ízek, orientális kalandok. Nem állítjuk, hogy a gulyás, a lángos, és a rántott hús nem főúri étek, de azt gondoljuk, nem árt néha némi változatosság, némi kulináris kaland, hogy a gasztrohétköznapokat is feldobjuk valamivel.
Mostani bónuszunk remek kalandozásra csábít, minimum kettőtöket, de ha nem a mennyiségre mentek, akkor még akár hárman is jól lakhattok egyetlen bónusszal.
Kadir Nurman 1960-ban vándorolt ki Anatóliából Nyugat-Németországba, és az első években Stuttgartban dolgozott. És hogy ez miért is érdekes? Ő volt az, aki később Nyugat-Berlinbe költözött, és nyitott egy falatozót a város központjában, a Bahnhof Zoonál. 1972-ben rájött, hogy a helyi életritmushoz jobban illeszkedik, ha lepénykenyérbe töltve árulja a hazájában tányéron szervírozott fogást, a hagymával és friss zöldségekkel tálalt, nyárson sült húst, mert így a vendégek elvihetik az ételt, és akár menet közben is megehetik.
Persze itt most szó sincs arról, hogy ezeket az ételeket el kellene vinned, kényelmesen élvezheted az aszalt gyümölcsös csirkés tajint, a bárány húsos mini kebabokat, a marokkói fűszerezésű borjúhús gombócokat, és az ízletes falafeleket, a kapros diós mazsolás rizst , a steak burgonyát és a tzatzikit.
Az ízlelőbimbóid vitustáncot fognak járni örömükben, főleg amikor a bőséges orientális tálhoz megérkezik még az ajándék gránátalmás limonádé is.
Igazi keleties ízorgia, nem csak gasztrokalandoroknak!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!