A jó bort könnyű felismerni, de megérteni sokszor egy egész élet munkáját jelenti. A borkészítés minden fortélyának ismerői, a borászok segíthetnek neked abban, hogy többet megtudj a jó borokról, ráadásul most olyan tételeket kóstoltatnak veled, amelyekért máskor messzi tájakra kell utaznod. Most azonban szinte az ajtódba jönnek a tokaji borvidék legkiválóbb italai, ráadásul ismerkedéseteket egy szakértő borász fogja kísérni!
A KERN Pincészet azzal a céllal alakult, hogy a magyar borászaton keresztül hozzon létre kapcsolatot a bortermelés múltja és jövője között, ötvözve ezzel a tradíciót a természettel és a technikával. Tervük a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal való feldolgozásával, illetve ezen fajták „felélesztése”. A pincészet ültetvényei Balatonszőlős, Eger és Tokaj borvidékein találhatóak, ahol a szőlőtermelés és a borászat több évszázados múltra tekint vissza.
Ezúttal tokaji borait mutatja be a Borászat 5 tételes borsoron keresztül, valamint külön választható különlegességeit is megkóstolhatjátok a bemutatót követően.
A bemutatásra kerülő borsor:
- Tokaji SárgaMuskotály pezsgő, brut.
- Tokaji Furmint 2016, száraz
- Tokaji Hárslevelű 2016, félszáraz
- Tokaji Furmint 2015, félédes
- Tokaji «Léna Cuveé", késői szüret, édes
Ismerd meg a tokaji borvidék legkülönlegesebb borait!