Továbbra sem tudott még az emberiség sokkal finomabb, szerethetőbb hűsítő édességet feltalálni a fagylaltnál. A nyári tűző napsütésben, amikor a forróságot még a beton meg a házfalak is ontják, és amikor a pár perce a hűtőből kivett üdítő már csak langymeleg lötty, na olyankor válik szinte életmentő édes bűnözéssé a fagyi.
Habár a 21. század felgyorsult, műanyaggal és műételekkel teli világa az íztelen, semmitmondó, porból készült fagyikat is magával hozta, azért az utóbbi évek kézműves-forradalma – hála annak a jó égnek – a fagylaltkészítőket is felbátorította. Sorra nyílnak a jobbnál jobb fagyizók, illetve a nívós cukrászdák is egyre több esetben bővítik kínálatukat eredeti, főzött fagylalttal.
Budapest egyik legújabb kis gyöngyszeme, a Kedveskrém áprilisban nyílt belvárosi sütizdéje is jegyet váltott a kézműves járatra: fagyipultjában kizárólag helyben készült frissítő desszertek kapnak helyet, s nap mint nap egyszerre tízféle íz közül válogathatnak a betérő vendégek.
Ám az ízválaszték ennél lényegesen nagyobb, ha elfogy például az eper, akkor lesz helyette erdei gyümölcs. Ha elfogy a pisztácia, lesz majd sós mogyoró. Folyamatosan cserélődnek az ízek, így a Kedveskrémben soha nem találhatod meg ugyanazt a fagyiválasztékot.
Itt az ízek és az alapanyagok mind a természetességet képviselik. Ha málnafagyit eszel, olyan, mintha friss málnába harapnál, a csoki krémes a sok tejszíntől és tejtől, ha pedig érzékenységed van, a Kedveskrém arra is biztosít alternatívát, hiszen a fagyigyár minden fagylaltja gluténmentes, nyírfacukorral is ízesítenek és sorbet fagyik is mindig sorakoznak a pultban. Ha új ízekre vágynál, kóstold meg a napi fagyit, mely mindig valami különlegességet takar: tökmag, bodzavirág, jázmintea vagy éppen a közkedvelt citromos túró.
Bónuszunkkal 2 vagy 3 gombóc fagylaltot vásárolhatsz a Kedveskrém Balassi utcai fagyizójában kedvezményes áron, ráadásul a tálkát vagy az édes tölcsért is ingyen kapod fagyos nasidhoz.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!