Amikor rövidülnek a nappalok, és egyre nagyobb szerep jut az apró, különleges hangulatot árasztó fényeknek, akkor igazán kiváló program kiszemelni egy jó kis helyet és elkölteni ott egy szívet-lelket melengető, jól összeállított vacsorát.
A késő ősz és tél titkos romantikájába érdemes belesimulni, mert igazán meghitt pillanatokat tölthetünk együtt ebben az időszakban is.
És ha már romantika, ha már finom falatok, akkor egy, a megbízhatóan kiemelkedő konyhájáról ismert helyre szereztünk most nektek egy bónuszt, amire érdemes lecsapnotok!
A Remiz étterem mai formájában 1992-ben nyitott meg, de a század húszas éveiben dédanyáink barátnőik társaságában ide jártak tejeskávéért és habos süteményért, Nagy Béla cukrászmesterhez, a város minden pontjáról.
Az étterem tulajdonosai eredeti elképzeléseiket megváltoztatva úgy döntöttek, hogy nem csak sütit fognak árulni a Remizben. Magyarországon először itt készítették el a lávakövön sült Spare Ribse-t, ami azóta a ház legismertebb specialitása lett. Itt honosították meg a rukkola salátát, és itt szerettették meg a közönséggel a Bécsből „exportált”, szilvalekvárral töltött apró süteményt, a Havelkát.
A bónuszunkkal elérhető menü pedig a következő:
Előétel:
- Sütőtökkrém leves tökmag olajjal vagy kapros tejfeles libaleves
Főétel:
- Ropogós kacsacomb hagymás tört burgonyával és párolt káposztával
vagy
- Sólet füstölt hússal és roston sült tarjával
vagy
- mézes bundában sült sütőtök szeletek rukkolás salátával és birsalma chutney-val
Desszert:
- Lúdláb torta
vagy
- Mák parfait forró amarettós meggyel
Ital:
- Visegrádi Ásványvíz, üdítő, kávé, vagy cappuccino
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!