Színes, cuki, sőt, ha úgy díszítik, akár csillogós is lehet: a macaron tökéletesen beleillik napjaink szivárványos-csillámos-egyszarvús őrületébe, csak ez a fantáziadús aprósütemény legalább valóban minőségi (gasztro)élményekkel gazdagít.
Igen ám, viszont amilyen finom a macaron, olyan nehéz elkészíteni, ismerni kell hozzá a hozzávalók helyes aránya, a sütés, a krémkeverés minden csínját-bínját. Még jó, hogy itt van az Ursa Maior workshopja, ahol alaposan megtanulhatod a macaron készítésének az összes titkát.
Az óbudai Ursa Maior háromkonyhás kreatív műhelyében dekoratív, hangulatos helyszínen mutatja be tapasztalt instruktorod, milyen nagy figyelmet és precizitást igényel ennek az édes és könnyed süteménynek az elkészítése. Oktatód lépésről lépésre avat be a macaronkészítés fortélyaiba, és együtt készítheted el vele a finomságokat, természetesen kiváló alapanyagokból.
És ha már ott vagy, egy másik mennyei desszertről is kiokosít a workshop vezetője: a szicíliai töltött tésztaroló, a cannoli elkészítésének főbb mozzanatait figyelheted meg előadásában, és még a díszítéssel kapcsolatban is praktikus útmutatással tud szolgálni.
A tanfolyamon párosával dolgoztok majd, és mindenki 6-8 macaront, illetve 3-4 cannolit készíthet el, majd a háromórás workshop végeztével hasznos tudással, no meg persze ellenállhatatlan aprósüteményekkel térhetsz haza.