Ismerős ízek, melengető fűszerek és laktató finomságok? Vagy koleszterinszint, savtúltengés, megugró vércukor? Szereted a házias ízeket, de félsz attól, hogy egészségtelenek a klasszikus fogások? A jó hírünk az, hogy a hagyományos magyar ételeket is el lehet készíteni egy kis csavarral úgy, hogy az ízek ugyanolyan ismerősek és háziasak legyenek, mégse legyen lelkiismeret furdalásod miattuk.
Az Ursa Maiorban most egy háromfogásos hagyományos magyar ételsor elkészítését mutatják meg neked úgy, hogy kissé újragondolják, a modern táplálkozási szokásoknak megfelelővé teszik őket, és egyéb hasznos tippekkel is ellátnak, hogy hogyan lehet a klasszikus ízeket modern köntösbe bújtatni egészségesen és gyorsan. Modern sűrítési módokat, levesbetéteket, salátaönteteket, egészségesebb süteményeket, zsírcsökkentett fogásokat és magyar ízeket tanulhatsz, ha eljössz a kurzusra. Ez a tanfolyamon minden háziasszonynak szinte kötelező, ha finomat és egészségeset szeretne tenni a vasárnapi asztalra.
A kurzust vezető szakács megmutatja továbbá a modern tálalási formákat, párosítási technikákat.
A tervezett menüsor:
- burgonyakrémleves klasszikusan, kolbászmorzsával
- harcsapaprikás házi túrós csuszával
- modern almásrétes vagy almáspite csökkentett ch-val
- +1 három tételes magyar borkóstoló és tippek a párosításhoz: mit mivel igyunk és együnk?
Minden résztvevő digitális receptfüzetet kap ajándékba.