A mediterrán konyha vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb az egész világon, talán azért is, mert a közösségi élmény nem ott kezdődik, hogy asztalhoz ültök, hanem már magának az ételkészítésnek is szokásai, hagyományai, rítusai vannak, amelyek közelebb hoznak titeket egymáshoz. Ezt a közösségi élményt tapasztalhatjátok most meg ezzel a bónusszal, amiből, ha a barátoknak, családtagoknak is veszel, igazi élményajándék is lehet belőle!
Berényi Bogi, mint minden kisgyerek, sok mindennek készült, de igazán a konyhában érezte magát mindig a legjobban, ahol ma is úgy érzi, kiélheti az alkotás iránti vágyát. A konyhaművészet persze nem egy öncélú művészet, a cél, hogy a barátaidnak, családodnak, azoknak, akiket szeretsz, finomakat adj enni – és persze, hogy te is jót egyél. Bogi maga vallja: az étkezés több mint civilizáltnak mondott kalória-bevitel: olyan élmény, amelyet megoszthatunk másokkal. Nincs annál szebb gesztus mintha magunk készítette étellel kínáljuk az asztal körül ülőket.
Bónuszunkért cserébe vele ismerkedhetsz most egy különleges kultúra, egy izgalmas konyha finomságaival, ráadásul mindezt egy nagyon menő helyen teheted: a KAJAHU - FoodTogether egy professzionális, extravagáns étterem főzőállomását bocsájtja a rendelkezésedre, hogy a barátaiddal együtt készítsétek el a kedvenc ételeteket, amit aztán együtt fogyaszthattok el.
És hogy mit is főztök egy ilyen menő helyen, egy ilyen klassz társaságban?
A főzőest a török, görög, libanoni és izraeli konyha fogásait összegzi egy könnyű, finom vacsorában. Az este során megtanulhatsz olyan apró praktikákat, amelyek az egyszerű alapanyagokat igazán eredeti fogásokká varázsolják.
Amit elkészítetek és jó ízűen elfogyasztotok: Babagannuş (paradicsomos padlizsánsaláta), Hummus (csicseriborsókrém) és Labné (friss, joghurtból készült sajtkrém); főételnek jöhet Keftedes avgolemonoavo-val (görög citromos húsgombóc, falafel, a csodás mujadara (Beluga lencse és rizs) és görög saláta - persze másképp, egy kis csavarral, és gránátalmás kuszkusz nélkül sem marad senki.
Ó, igen desszert is lesz: joghurt parfé zöld pisztácia ropogóssal. Egészségetekre!