Szülinap nem telhet el torta nélkül, de más ünnepekre is jól jön, ha mestere vagy a tortakészítésnek. S valljuk be, a legnagyobb kihívás nem az alapot megsütni, hanem a díszítést feltenni, hiszen ezen áll vagy bukik minden. Ezzel a bónusszal megtanulhatod a tökéletes tortabevonás titkát, és a tökéletes tortadíszítés fortélyait.
A 4 órás kurzuson mestercukrászok ismertetnek meg a marcipán és a fondant, valamint a glazúr kezelésével, hogy elsajátítsd a szakszerű tortaburkolás technikáját, de a habzsák használata, valamint a változatos szegélyminták, levelek, virágok, masnik készítése is a workshop része.
Előre lesütött tortával dolgoztok, a díszítőanyagokat és a figurát pedig együtt készítitek el. A sikerélmény és a finom torta garantált. A képzés alapja a gyakorlat, ezért kis létszámban, maximum 8-10 fős csoportokban zajlik az oktatás, hogy mindannyian biztos alapokat szerezhessetek a tortadíszítés területén.
Elsősorban felnőtteket várnak, de családok esetében 14 éves kortól az érdeklődő ifjú cukrászjelöltek is csatlakozhatnak.
A csomag tartalma:
- Az elkészült torta, tortadíszek és azok csomagolása
- A szükséges alapanyagok, a kötény és az eszközök használata
- Az oktatás alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé
A kurzus tematikája:
- Bemutatkozás, regisztráció.
- Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok használata.
- A tortaburkolás technikája, alapdíszítések kiszúrókkal
- Általunk sütött 16 cm átmérőjű piskóta vanília ízű vajkrémmel való betöltése, bevonása.
- kb.1 órás cukrász bemutató a díszítések technikáiból
- Virág és egyéb díszítések gyakorlása, a díszítő elemek elkészítése, márványozás
- A hűtés után a tortát burkoló anyaggal ( fondant) burkoljuk, majd tetszés szerint díszítjük. Különös figyelmet fordítunk a fondant gyűrődés, repedés nélküli felfektetésére és a torta peremét takaró fondant nagyon szép egyenletes kiélesítésére.
- Bevonók színezése, a fondanttal való torta burkolás praktikái, trükkjei
- Hibák javítása
- Fotózás, dobozolás, egy darab saját készítésű torta elvitele.