Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk

Rendben

Mentett ajánlatok

Saját fiókom

A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenFehér Hétvége Ajándék UtazásKultúraTermékSzépségEgészségÉtel-italÉlményTanfolyamCsalád és gyerekek
Egynapos utak  Városlátogatás 

Búcsúztasd a telet a busókkal: egynapos buszos kirándulás a mohácsi busójárásra 1 fő részére

Az ajánlatot ellenőrizte és szerkesztette:
Evelin
Utazás szerkesztő - Igazi öko-harcos, lelkes állatvédő és nagy krumpli rajongó
Jó, ha tudod
  • A mohácsi busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján, 2012 óta a mohácsi busójárás hungarikumnak számít
  • A jellegzetes maskarákba, busómaszkokba öltözött farsangi forgatag felejthetetlen élményt nyújt, ezt mindenkinek látnia kell
  • Választható indulási időpontok: 2020. február 22. és február 23. (a szabad helyek függvényében). Találkozó 6:15-kor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt. - Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben)
  • A bónuszt a Brigád Boltban készpénzért is megveheted, igazolvány nem szükséges hozzá
Beváltható
2019.12.04 - 2020.02.21.
Fontos

Foglalni a bónusz megvásárlását követően (amikor már a bónuszkódot megkaptad) 3 napon belül tudsz úgy, hogy elküldöd az alábbi adatokat az ertekesites@budavartours.hu e-mail címre: bónuszkód, program neve és dátuma, utazó/k neve, pontos születési dátum (év/hónap/nap), e-mail cím, telefonszám, lakcím, a kívánt felszállási hely (utólagos módosításra nincs lehetőség), fix ülőhely igénye (igen/nem). Foglalásodat minél hamarabb véglegesítsd, mert a helyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, és ha nem küldöd meg időben, esetleg lemaradhatsz a választott útról. Foglalásodról visszaigazolást kapsz. Regisztrációs díj: 1 500 Ft/fő. Más kedvezménnyel nem összevonható.Télbúcsúztató, tavaszköszöntő, termékenységet varázsló ünnep - vidám, hangos forgatag, a mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása a busójárás. Borzas busóbundák, faragott álarcok, öles kereplők és kolompok búcsúztatják ilyenkor a telet Mohácson.

 

 

Farsangi felvonulás, dudástalálkozó, népdaléneklési verseny, többféle táncház és számos néptánc-előadás, sokacbál, busólakodalmas, valamint maszkfaragó foglalkozások és busóálarc-kiállítás is szerepel a farsangi programok között. Farsangvasárnap pedig a busók átkelnek csónakkal a Dunán, felvonulnak a belvárosban, vízre teszik a farsangi koporsót, új busókat avatnak, és hatalmas máglyát gyújtanak Mohács főterén. Az idén te is köztük lehetsz, ha szeretnél részt venni e féktelen szórakozásban.

 

 

Program:

 

Reggel 6:30-kor indulás Budapestről. Találkozó 6.15-kor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt. - Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).

 

Várhatóan kora délelőtt érkezés a Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhelyhez (Sátorhely), melyet a mohácsi csata helyszínén, régészeti feltárásokat követően, 1976-ban nyitottak megy. Régészeti leletek és a magyar, valamint török történelmi források mellett három különböző filmet is láthattok. A belépőjegy a helyszínen fizetendő (felnőtt: 1 500 Ft/fő, nyugdíjas, gyermek és pedagógus 1 200 Ft/fő).

 

 

Az emlékhely meglátogatása után továbbutazás Mohácsra, a farsangi forgatagba. A mohácsi busójárás 2009 óta szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján. 2012 óta pedig hungarikumnak számít. Farsangkor a busók a hagyományoknak megfelelően öltöznek fel. Fűzfából faragott maszkot viselnek, jellegzetes ruházatuk a bocskor, a csizma, a fehér vászongatya, a bundájával kifordított birkabőr derékban kötéllel vagy lánccal összekötve, amelyre egy, vagy több kolomp van felaggatva, valamint a vállon viselt tarisznya.

 

Visszaindulás Budapestre várhatóan késő délután. Érkezés Budapestre forgalomtól függően az esti órákban.

 

Búcsúztasd a telet a busókkal: egynapos buszos kirándulás a mohácsi busójárásra 1 fő részére

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést. 

 

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő (1 500 Ft).

 

Utazás: autóbusszal. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. Amennyiben fix, általad kiválasztott ülőhelyet igényelsz a buszon (melyet végig fenntartanak, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1 000 - 2 000 - 3 000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

 

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2 500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges. Névmódosítás díja a foglalást követően 2 500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges. 

 

Öltözet: érdemes rétegesen öltözködni, illetve ajánlott az esőkabát. Jó idő esetén ezek a buszban hagyhatóak.

 

Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magaddal vinni, mely tartalmaz pár szendvicset és vizet az útra. Mohácson lehetőség van meleg és hideg ételek, italok vásárlására.

 

 

Felszállási lehetőség:

 

  • Budapest, Népliget, Könyves Kálmán krt. - Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben)
  • M6-os autópálya, Keresztúri Pihenőhely, MOL benzinkút, 31-es km kő
  • M6-os autópálya, Újvárosi Pihenőhely, OMV benzinkút, 71-es km kő
  • M6-os autópálya, Paksi Pihenőhely, Shell benzinkút, 108-as km kő
  • M6-os autópálya, Geresdi pihenőhely, OMV benzinkút 165-ös km kő

 

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választjátok, jelezzétek megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 3-4 nappal adják meg). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken, és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra! A busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Ezek az ajánlatok is érdekesek lehetnek

Páros pihenés Toszkánában
82 990 Ft
Hotel Villa Rita - Olaszország, Toszkána, Montecatani Terme
Villámvakáció Mallorcán
109 900 Ft
Hotel Ipanema Beach*** El Arenal - Spanyolország, Mallorca
Kikapcsolódás Egerszalókon
19 990 Ft
4,7/5 Sweet-Life Wellness Apartmanok - Észak-Magyarország, Egerszalók
Gasztro-wellness a Rudasban
9 990 Ft
Bejelentkezés