Az olasz az egyik legsokszínűbb, legravaszabb és legegészségesebb konyha. Ravasz, hiszen a sokszor egyszerű alapanyagok és a gyors elkészítés mögött igazi csodák csillognak. És persze ezek a csodák akkor tárulnak föl leginkább, ha ismered az olasz mammák által évszázadok alatt kicsiszolt trükköket. A Kuktaparty olasz főzőkurzusán most megtanulsz jónéhány ilyen trükköt, és belekóstolsz nemcsak a talján finomságokba, hanem három specialitás elkészítésének titkaiba is.
Az olaszok a levest ugyanúgy szeretik, mint az életet: jó sűrűn. De nem áruljuk el a titkát, majd megtudod a tanfolyamon. Az biztos, hogy nagyon egészséges. A maga egyszerűségében az olaszok egyik legnagyobb találmánya az aszalt paradicsom. Könnyedség ide, vagy könnyedség oda, az olaszok is szeretik az édességet. S ez csak hab a tortán tanuld meg a profiktól, a Kuktapartyban.
A menü:
- Balzsamos, friss, tépett saláta grillezett mozzarellával, sült paradicsommal
- Saltimbocca fehérboros-citrommártással, parmezános rizottóval
- Mascarpone golyók ropogós mandulakéregben, vaníliás eperöntettel
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!