Egy dologban biztosan hasonlítunk: mindenki keresi az igazit, sokszor még az is, aki már elvileg megtalálta. De honnan tudjuk, hogy megtaláltuk? Ez az est sem tud erre konkrét választ adni, de az biztos, hogy a problémákat a felszínre hozza. Orosz Gyuri nem titkolt szándéka, hogy kiderüljön, kik azok a párok, akik egymásnak vannak teremtve, de az is, hogy kik azok, akiknek nem szabad együtt élniük. Ők valószínűleg már külön távozzanak a humorestről.
A helyszínről:
Budapest szívében, a Jókai téren decemberben nyitott a Championwine Vinarium & Gastroboutique, exkluzív borszaküzlet, amely egyben kóstoltató borbár is. Kínálatukban felsorakoztatták a 22 magyar borvidék közel 500 fajta díjnyertes borát. A gyűjtők a borpincében igénybe vehetik bortrezor szolgáltatásukat. Az előadás és a borkóstoló a vinárium nagy pincehelyiségben lesz. Ha megvetted a jegyet, ne felejts el asztalt foglalni a rendezveny@komediastudio.hu e-mail címen.
A műsorról:
Orosz Gyuri, a Showder Klub humoristája bemutatja 3. önálló estjét: Szakítópróba, avagy Ha hozzám beszélsz fogd be a pofád! címmel. Nemcsak a a nőkkel, férfiakkal és a szerelemmel viccelődik, de küzd a férfi egyenjogúságért is. Orosz Gyuri az estről: „Ajánlom mindenkinek, aki tud nevetni önmagán, a párján, és nem fél próbára tenni a kapcsolatát. A szinglik is fogják élvezni az előadást és a házasok is, feltéve ha engedi nekik a párjuk. Nem kell megijedni senkinek, mert elsősorban nevettetni szeretnék.”
Hamisítatlan stand up comedy 2 x 40 percben. A műsor konferansziéja: Ivácsony János a KOmédia Stúdió Humortársulat tagja. Az előadás 19.00 órakor kezdődik, de ha a borkóstolós jegyet választod, akkor érdemes 18.30 órára megérkezni, mert a sommelier 18.45-kor mutatja be a borokat.
A borokról és a bőségtálról:
Az esten 3 különböző, tematikus bor menüt kínálnak, mindegyik 3 x 1 dl bort tartalmaz. A borsorokat Hollandi Gábor head sommelier, a Magyar Sommelier Szövetség alapító tagja és a Bolygó Hollandi magyar és nemzetközi bortanfolyam alapítója, és tulajdonosa állította össze. Mindhárom borsor mellé degusztációs bőségtálat kínálnak, amelyen megtalálhatók kézműves magyar sajtkülönlegességek, olívabogyó, magyar „disznóságok” és pékáru.
A választható bor menük:
A választott „menü” betűjelét ne feledd el megadni asztalfoglaláskor. Mindegyik bor menü 3 x 1 dl bort és 1 adag bőségtálat tartalmaz.
A., Nyitó tétele az Ákos pincészet 2016-os Mátrai Irsai Olivér-e, mely egy üde, könnyed, orgonaillatú, ízében kevésbé intenzív fehérbor. A második tétel Tóth Ferenc pincészetének 2015-ös Kadarkája. Könnyű, jóivású vörösbor, világos szín és fűszeresség jellemzi. A harmadik a Buzássy pincészet 2015-ös Tramini-je (Gewürztraminer), mely egy fűszeres fehérbor, ízében kevésbé aromatikus, viszont illatában intenzív parfümösség jellemzi.
B., Nyitó tétele a balatonfüredi Zelna pincészet 2015-ös Olaszrizlingje. Enyhe illat, kesernyés lecsengés jellemzi. A második tétel Csetvei Kriszta 2017-es Panna rozéja, mely illatában is, és ízében is üde, friss, virágos. Kiváló kísérője lehet a fülledt nyári estéknek. A sor harmadik bora az egri Besenyei pincészet 2013-as Kékfrankosa, mely meggyes illatú és ízvilágához társul a hordós érlelés kellemes vaniliás selymessége.
C., Első bora a Grand Tokaj 2015-ös Furmintja. A bor kellemes illattal nyit, közepesnél intenzívebb, őszibarackos, citrusos virágos illatok jellemzik. A szájban tiszta gyümölcsösséget mutat háttérben a hordó fűszereivel. A második bor az egri borvidékről Vincze Béla 2011-es Merlot-ja. Ez egy sötét színű, robosztus bor. Kiváló évjárat. A hosszú érlelés megtette a hatását. Kerek, harmonikus. Szinte kézzel fogható, harapható a gyümölcsösség. Szép, nagyívű, élvezetes bor. A borsor utolsó bora a Bock pincészet 2014-es Cabernet Franc-ja. Egészen sötét, mélyvörös színű, komoly, testes, izgalmas sav és gyümölcs összhang. Finom hordó a hosszú lecsengésben.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!