Unod már a sablonos randi programokat és szívesen kísérleteznél új dolgokkal? Úgy gondoljuk, hogy egy különleges és romantikus gasztronómiai élménynél nincs jobb választás. Lepd meg szerelmedet egy különleges borkóstolóval, egy ínycsiklandozó vegyes ízelítő hidegtál kíséretében a méltán híres Budai Gesztenyés Nagyvendéglőben!
Hosszú volt az út az 1902-ben történt alapítás óta, s az akkor még Motchnek féle Nagyvendéglő kerthelyiségében recsegve szóló gramofon dallamok is megfakultak már, és a konflisokkal érkező úri kisasszonyokat kísérő gavallérok hosszú sora is a múlté, de egy valami még mindig a régi. A gesztenyefás, hűs terasz, és az a családi vendéglátás, mely beleitta magát a száz éves téglákba, és körüllengi ennek a budai kis ligetnek minden zugát, azt minden betérő vendég érezheti.
A bónusszal egy 2 főre szóló 4 tételes borkóstolásra (2*4dl) lesz lehetőségetek, amit egy vegyes ízelítő hidegtál kíséretében élvezhettek. A borkóstolás ugyan szabadon kiválasztott tételekből áll, de a felkészült pincérek bemutatják pár szóban a kiválasztott tételeket.
A vegyes ízelítő változatosan összeállított tál, mely tartalmazhat sajtokat, kolbászokat, szalámi féléket, sonkákat, zöldségeket, krémeket is. Változatosságának köszönhetően akár étel érzékenységhez is tudják igazítani.
A Motschnek vendéglőt 1902-ben alapította Perner János, budakeszi kisbirtokos, szőlősgazda, kinek családjában bécsi felmenők is voltak. Rövid üzemeltetés után a vendéglőt a Motschnek család fokozatosan fejlesztette, és hamarosan sikeres családi vállalkozássá vált, amely az 1920-as évek végére már a település egyik legkiválóbb melegkonyhás éttermévé nőtte ki magát. Nagy kerthelyisége és táncterme is volt. A zenét – eltérően az akkori szokásoktól – a legkorszerűbb technikával megszólaló gramofonból szolgáltatták.
A Budai Gesztenyés étterem ugyan már nem egy családi vállalkozás, de elkötelezettségükkel és vendégszeretetükkel családi étterem kívánnak lenni.
Az étlapon szereplő ételeket úgy alkották meg, hogy különleges gasztronómiai élményben legyen részed. Filozófiájuk szerint mindig friss és természetes alapanyagokból, legtöbbször kézműves módszerekkel, a magyar konyha hagyományait a haladó nemzetközi trendekkel ötvözve készítik az ételeket.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek!