A Duna partja olyan, akár a Szajnáé, a kivilágított Lánchíd akár a Champs Élysées-ben is folytatódhatna, Buda kanyargós kis utcácskáin pedig mintha a bagett illatát is érezni lehetne néha a kávézókból. Ha egy kicsit becsukod az egyik szemedet, Budapest egészen úgy néz ki, akár Párizs, a romantika és a szerelem városa, de van egy hely itt a fővárosban, ami tényleg minden ízében, megjelenésében és hangulatában is megidézi az elegáns, francia életszeretetet.
A Pavillon de Paris a város talán legszebb kerthelyiségével vár benneteket egy romantikus randevúra, ahol a franciák életörömének és nagyvilági stílusának jegyében nektek sem kell csak egy-egy fogást választani az étlapról.
A degusztációs menüvel végigkóstolhatjátok az étterem legpazarabb finomságait, kezdve az amuse bouche-sal, ami szó szerint fordítva a száj szórakoztatója. Igazi franciás szokás ez a fogás, ami egyetlen kis falattal, de tökéletesre komponált ízekkel készíti fel a nyelvet a rá váró kalandokra. Felcsigáz, kacéran ígérget és kalandra csábít a vaníliás zeller velouté.
Az előételetek lágy és krémes kecskesajt brülé céklasalátával vagy a francia vonalnál maradva egy francia hagymaleves, esetleg egy őszies fogás, a sütőtök leves.
A főételek között természetesen ott kell lennie a konfitált kacsacombnak lilakáposztás rétessel és a Stefánia bourguignonnak, hiszen mindkettő igazi klasszikus, de a csirkemell supreme, grillezett polentával szintén franciás rafinériával készül.
Desszertnek hagyományos francia crème brulée kínálja magát, sóskaramellás madártej vagy savanykás citromtorta, hogy tökéletesen édes élménnyel zárjátok le az ízek négy fogásos menüettjét, melyek sokáig kis sanzonokként dudorásznak majd még a nyelvetek hegyén, mialatt hazafelé andalogtok a budai hegyoldalakban… vagy a Montmartre-on? Ki tudná azt biztosan megmondani egy ilyen álomba illő randevú után!
A menü tartalma (4 fogást választhattok):
Amuse bouche:
- Vaníliás zeller velouté
Választható előétel:
- Kecskesajt brülé céklasalátával
- Sütőtök leves
- Francia hagymaleves
Választható főétel:
- Stefánia Burgignone
- Csirkemell supreme, grillezett polenta
- Konfitált kacsacomb, lilakáposztás rétes
Választható desszert:
- Creme Brülé
- Sóskaramellás madártej
- Citromtorta
Ne hagyjátok ki életetek legpazarabb vacsoráját!