Minden nemzetnek megvan a maga fogása arra az esetre, ha gyorsan kell valami laktatót enni. Biztosan neked is megvannak a bejáratott gyorséttermeid, ahová néha kissé szégyenkezve, de mégis bevisz a szükség, pedig van sokkal elegánsabb módja, hogy gyorsan egyél valami laktatót, vagy akár kéjes lassúsággal falatozd be az egytálételedet egy jó beszélgetés mellett.
Az olaszok általában nem állnak meg 4-5 fogás alatt, és egy könnyű ebéd is órákig tartó lakomába nyúlhat, de ha mégis csak egy fogást kell hirtelen az asztalra tenni, biztos lehetsz benne, hogy akkor sem érik be egy szomorú sajtburgerrel.
A piadina az olaszoknak nagyjából az, mint a spanyoloknak a tortilla: finom, lágy és roppanós tészta, amit megannyi töltelékkel lehet megunhatatlanná tenni.
A sokféleképpen elkészíthető piadinából a Bottega del Vinoban is többfélét kínálnak, így bárkivel érkezel is, biztos, hogy mind a ketten találtok fogatokhoz való finomságot.
A piadina tökéletes választás tízóraira, uzsonnára, de még egy gyors ebédre is, és mivel egy-egy pohár bor is jár mellé, tényleg úgy érezhetitek, hogy a legmagasabb szinten űzitek a nassolás egyszerű, ám nagyszerű művészetét.