Te is szeretnéd megtanulni a cukrászat alapjait, hogy utána a torta felépítése és díszítése már csak a csodás külsőt adja meg munkádnak? Kíváncsi vagy rá? A piskóta minden torták alapja, a sütemények királynője!
Nem nagyon mersz belevágni a piskóta elkészítésébe? Semmi gond! Akkor jó helyen jársz, ezzel a bónusszal ugyanis mindent megtanulhatsz ami a tökéletes piskótához kell!
Ezzel a négy alkalmas tanfolyammal szeretnénk megugorni veled az első akadályt oktató cukrászunk segítségével, hogy el tudd készteni a tökéletes torta alapokat, megtanulj mind elméleti, mind gyakorlati szinten a mindent, amit a piskótáról tudni érdemes!
A piskótatészta sajnos a sütemények azon csoportjába tartozik, amely a legkisebb hibát sem bocsátja meg. Jó hír viszont, hogy egyszer kell csak ráérezni a mikéntjére, utána már könnyedén menni fog az elkészítése. Oktatásunkon megmutatjuk, hogy mi a tökéletes piskóta 5 alapszabálya.
Miért érdemes eljönnöd? A válasz egyszerű: Megtanulhatod az alábbiakat:
Hogyan lesz a piskót teteje egyenes? Esetleg összeesik a a piskóta? : A piskótasütés közben felemelkedett, netán kifejezetten púpossá vált a teteje? Pedig szép vízszintes felületet szeretnénk? Semmi gond! Most Te is megtanulhatod, mi kell a jó piskótához!
Hogyan kell helyesen feltekerni a piskótatekercset?: Aggodalomra szintén nincs ok, ha elsajátítjuk a tuti technikát, sikerülni fog. Ahhoz, hogy a piskótatekercs tésztája könnyed állagú, ruganyos és egyenletes legyen, létezik pár szuper javaslat. Lássuk ezeket is!
Hogyan tehetjük izgalmassá a piskótánkat?: A legegyszerűbb módja a tészta különlegessé tételének az, ha felturbózzuk némi plusz ízzel. A tanfolyamon Te is elsajátíthatsz néhányat!
A tanfolyam tematikája:
1.nap:
- Piskóta elmélet, fajtái, elkészítésük
- Alap 18-as piskóta karika készítése, sütése
- Piskóta lapok készítése, sütése, piskóta tekercsek, ízes rolád készítése
- Öntetek készítése, praktikák, lehetőség, kérdések
- Trüffel krém elkészítése
2.nap:
- Zacher 14-es torta karika készítése, sütése, töltése, burkolása és díszítések ( csoki)
- Trüffel 14-es torta karika készítése, sütése, töltése és díszítések
- Torta dekorálási technikák, táblák és a torta írása
3. nap:
- Lisztmentes és cukormentes piskóták készítése elmélet és gyakorlat
- Cukor és mindenmentes piskóta készítése
- Máktorta készítése, töltése és díszítése a tanult technikákkal
- Eszterházy tészta készítése
4.nap:
- A tanult technikák gyakorlása
- Az elegáns és kifinomult Vörös bársony torta tészta sütése, töltése és díszítése
- Málnalekvár, svájci vajkrém, tejszínes-mascarpone krém
- Izomalt díszítések gyakorlása, használata
Piskóta tanfolyamon nagyon sok kérdésedre választ fogsz kapni, a tanfolyam végén pedig biztosan elégedett leszel a megszerzett tudásoddal, és a szeretteid által nyújtott megelégedettséggel.