Ha csak rá gondolsz, még ma is érzed szádban annak az olaszországi nyaraláson kóstolt pizzának az ízét? Itthon pedig csak valami méregdrága étteremben ettél hasonlót, márpedig ha jóban akarsz lenni pénztárcáddal, inkább nem válnál törzsvendéggé?
Most egy huszáros (jobban mondva: brigádos) húzással megoldhatod ezt a fájó problémát. Az Ursa Maior háromkonyhás kreatív műhelyében, az óbudai Amfiteátrum árnyékában dekoratív, hangulatos helyszínen tanulhatod meg a mennyeien autentikus itáliai pizzák elkészítésének fortélyait.
A roppanós vékony tészta, a hamisíthatatlan paradicsomszósz, a friss fűszerek és a feltétek megfelelő sorrendje – ez mind mind fontos ahhoz, hogy megalkosd a tökéletes pizzát. A legtöbb alapanyag egyenesen Olaszországból érkezik az Ursa Maiorhoz, így az ízélmény garantált.
A háromórás workshopon eredeti nápolyi családi recept alapján készíthetsz el két fenséges pizzát, a receptet ráadásul digitálisan is megkapod a szervezőktől. Miközben kelnek a pizzák, azt is megtudhatod, miként törik mozsárban ínycsiklandóan krémesre az olaszok kedvenc szószát, a pestót, friss sajtokból, magokból és fűszernövényekből.
A jó hangulatú tanfolyamon lesz levegőben kézzel nyújtás, elsajátíthatod a megfelelő rétegrend kialakítását, és a tökéletes sütést is megtanulhatod, így aztán otthon is bátran nekiállhatsz a pizzasütésnek – a siker nem marad el!