Pizzát gyakorlatilag bárhol lehet kapni a legmenőbb éttermektől elkezdve az utolsó fesztivál kajastandján át a világvégi strand büféjéig. Jó pizzát viszont csak nagyon kevés helyen. Ami elég meglepő ahhoz képest, hogy a pizzasütés azért nem atomfizika: kell hozzá egy eltökélt tésztagyúró, egy nagyon forró sütő, meg kiváló alapanyagok.
Utóbbi híján sajnos semmiféle bűvészkedés meg trükközés nem segít, ízetlen paradicsomból nem lesz soha jó pizza, egy igazi olasz ilyennel hozzá sem fognak az egészhez.
Az Artistiben viszont csakis olyan alapanyagok kerülnek a konyhába – egyenesen Olaszországból, amiket egy igazi Mamma is a kosarába tenne a piacon. Még jobb, hogy az Artisti nem Nápolyban, hanem a Ráday utcában van. A híres színész, Omar Sharif fiának éttermébe pedig bónuszunkkal most ti is beülhettek egy-egy pizzára, hogy a haza nyárban is az olasz napsütés ízét élvezhessétek, a finom falatokat pedig egy-egy sörrel, vagy ha az alkoholmente verziót preferáljátok, limonádéval is leöblíthetitek.
Választható pizzák:
- Funghi (gombás)
- Quattro Formaggi( 4 sajtos, olasz sajtból)
- Capricciosa (gomba, hagyma, tojás, zöld paprika)
- Tonno (tonhalas)
- Americana (sajt, sonka, kukorica)
- Prosciutto Cotto e Salami (sonka, szalámi)
- Quatro Stagioni (gomba, sonka, articsóka)