Brunch? Pulled pork? Bagel? Nos, igen, ez a tipikus esete annak, amikor előbb épül be a hazai gasztrokínálatba egy külföldi ételkülönlegesség, minthogy megtaláltuk volna rá a megfelelő magyar elnevezést. Azért megpróbáljuk körbeírni a témát – ha esetleg még nem futottál volna bele ezekbe az amcsi jóságokba.
Szóval a brunch: durván jó étkezési lehetőség azoknak, akik nem tudnak korán kelni, mindig rohannak, vagy egyszerűen nem szeretik a beskatulyázást. A breakfast és a lunch (reggeli és ebéd) elegye, ami bármikor jólesik.
Pulled pork: hűűű, na ez az igazi kulináris álom! Finom sertéshús lassú tűzön, 24 órán át sütve, majd apró cafatokra tépve, gyorsan átpirítva. Tényleg elképesztően mennyei, ahogy a tökéletesre fűszerezett húsfalatokat egyszerre érzed omlósnak és ropogósnak.
Aztán a bagel: talán ez a legegyszerűbb, ez amolyan lyukas közepű amerikai buci. Direkt nem írtunk zsemlét, mert ahhoz csak kevés köze van – az előbb főzött, aztán kisütött bagel alig morzsálódik, ízre pedig inkább édeskés, olyan „jó kis jenkis”.
Most pedig bónuszunk segítségével tegyük össze ezeket (na meg a kezünket), és már meg is kapjuk a belvárosi Helyszín egyik legújabb, legizgalmasabb, legtökéletesebb kreációját, a pulled pork bagelt, amivel csak jól indulhat a napod.