„...Mit rózsának hívunk, Bárhogy nevezzük, éppoly illatos”, mondá egykoron William Shakespeare Júliája. Na de ha tudta volna, hogy nemcsak illatok, hanem ízek garmadája is párosulhat a virágok királynőjéhez, egész biztosan megnyúlt volna néhány versszakkal híres monológja.
Ízek, bizony, méghozzá mesésen édes ízek! A Süß Édes Élet műhelyében ugyanis egész trüffelkészítő workshopokat szentelnek a legnépszerűbb virágának, a rózsának.
Ami a tanfolyamon vár rátok:
- Mindenféle csokis finomság, rózsás és szíves bonbonok, trüffelek.
- Olvasztotok, temperáltok, öntötök, dermesztetek, dekoráltok, kóstoltok és csomagoltok.
Mesés ízkavalkád: pálinkás, passiókaramellás, sós mogyorós, málnás, sült meggyes, virágos bonbonok, de a sor itt még nem ér véget.
Induljatok egy ízutazásra, ahol a belga csokoládé és finomabbnál finomabb minőségi alapanyagok kombinációjával találhattok új ízélményekre!
Természetesen a gyerekekre is gondoltak és őket is várják a szervezők, hogy veled együtt mennyei csokinyalókákat és egyéb alkoholosmentes finomságokat készítsenek, így végre minőségi időt tölthettek el együtt a lurkókkal.
A tanfolyamot vezeti:
- Juhász Lilla csokoládéigazgató (a zürichi Csokoládé Akadémia tanítványa)
- Benkocs Bella csokoládékészítő
Tematika:
- Ismerkedés a csokoládé történetével, belga csokoládépasztillával és bonbonok alapanyagaival.
- Csokoládékrém-főzés, csokoládétemperálás.
- Bonbonhüvelyek megtöltése a főzött krémmel, majd talpazásuk.
- A kész bonbonok díszítése, kóstolása, csomagolása.