Egy jól eső vacsorához, egy nehéz nap végére, egy baráti összejövetelre vagy akár ünneplésre. A sörözéshez nem kell alkalom, mert akármi történik is éppen, az biztosan lehet sörözős alkalom!
A habzó, borostyánszín ital népszerűségéhez minden bizonnyal hozzájárult, hogy egy minden alkalomhoz, minden ételhez, minden eseményhez passzoló nedüről van szó, de azért mi a sörrel kapcsolatban is tudunk nem mindennapi élményt kínálni!
Nem mindennap lehet nem csak megtekinteni, hogy hogyan készül kedvenc sörünk, de rögtön ki is próbálni az itallap zászlóshajóit, ráadásul frissen tartályról – a FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDÉNÉL azonban van rá lehetőség!
A FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE, egy családi vállalkozás Nógrád megyében Budapesttől mindössze 60 km-re Rétságon, ami vasúti profilú minőségi kézműves söröket gyárt a sörimádó rajongóknak. A FŰTŐHÁZ név és a főzde mintaboltja a SÖRVÁRÓTEREM, arra utal, hogy nagy rajongás és szeretet övezi a régi magyar vasúti mozdonyokat.
Az itt főzött sörök is ennek megfelelően a régen volt szolgálati számmal elnevezett mozdonyokról vannak elnevezve.
Ha kíváncsi vagy, hogy készülnek a különlegesebbnél különlegesebb sörök és meg is kóstolnád őket, ez a lehetőség neked szól! A főzdetúra egy speciális edukációs program, melynek lényege, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a kompromisszummentes, kisüzemi sör készítésének alapanyagaival, a sörfőzési technológiával, a sör készítésének folyamataival.
A program első részre a SÖRVÁRÓTEREMben illetve a főzdében zajlik majd. Először egy általános ismertetőt kaptok a sörkészítésről és annak történelméről: egyáltalán mi a sör, miből készül, pici történelem és a sörmátrix. Aztán az üzemben egy bemutatót a sörgyártás teljes folyamatáról és természetesen nem maradhat el különleges sörkóstolás a tartályokból. Ez mindig hatalmas sikert arat a vendégek körében!
Ennek időtartama kb. 1,5-2,5 óra, de ez természetesen mindig rugalmasan alkalmazkodik az igényekhez.
Ezután kell a kb. 25 méteres sétát megtenni, egészen a ház pincéjében kialakított ÓVÓHELY-ig, ahol terített asztalok fogadnak az előzetesen egyeztetett ételfajták a megfelelő mennyiségben, melegen, svédasztalos rendszerben.
Az ÓVÓHELY nem kocsma, nem pub, nem egy rendszeresen nyitva tartó vendéglátóipari egység, kizárólag a látogató csoportok számára készült.
Bejelentkezéskor előzetes egyeztetés alapján sokféle húsétel közül választhattok majd. Több fajta hús, ami rántható, grillezhető, tölthető, süthető vegyestálak formájában választható köretekkel. De természetesen, ha igény van rá akkor vegetáriánus ételek közül is választhattok majd. Bőséges adagok és kifogástalan minőség vár.
Étkezés előtt 2 cl sörpárlatot is megkóstolhattok és a vacsora közben közben vagy utána egy pohár sör is.
A FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE az elmúlt évek során több nemzetközi elismerésben is részesült. Az évente Írországban, Dubliban megrendezésre kerülő legnagyobb kézműves sör fesztiválján 2017-ben és 2018-ban is több díjat nyertek el.
- A 2017-es Dublin Craft Beer Cup elnevezésű írországi kézművessör-versenyen a Fűtőház sörfőzde 327-139 nevű stout söre aranyérmet kapott a 28 fős nemzetközi zsűritől.
- A Dublin Craft Beer Cup 2018 nagydíjas nyertese a FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE söre, az M63 BULLDOG lett. A főzde további két bronz- (327-139, M40 PÚPOS) és egy ezüstéremmel (M61 NOHAB) is gazdagodott, amivel a legeredményesebb hazai induló lett.
Igyál te is pár jó sört egy finom vacsorával összekötve és vidd magaddal a haverokat, a kollégákat, a csajod, a faterod vagy a tesód! A program minimum 8 maximum 24 fő jelentkezésével indul.