Persze, hogy a nagymama húslevese is egy igazi mestermű a maga nemében, de mégis máshogy értjük, amikor azt mondjuk, hogy a sushi készítése művészeti forma.
A hagyományos japán konyhában a tökéletes sushinak szigorú szabályoknak kell megfelelnie, az ízeknek harmóniában kell állniuk egymással, az alapanyagoknak frissnek kell lenniük, a végső forma pedig nem lehet sem túl szoros, sem túl széteső, éppen tökéletesen kell összeállnia a kis tekercseknek.
A sushi készítést egy életen át lehet tökéletesíteni, de az alapokat most körülbelül két óra alatt is elsajátíthatod. Ennyi időt vesz ugyanis igénybe a sushi készítő kurzus, ahol sok mindent megtudhatsz a sushi eredetéről, az étkezési szokásokról, különböző halak feldolgozásáról, és felmerülő kérdéseidre is választ kapsz, közben pedig nem csak láthatod, hogyan készül a sushi, de te magad lehetsz az, aki feltekeri és tálalja a makikat, mielőtt elfogyasztjátok a mennyei vacsorát.
A vacsora tartalma:
- 1 csésze miso leves
- 1x6 db kappa maki (uborkás)
- 1x6 db lazac maki
- 1x8 db torpedo bigmaki
- 1db lazac nigiri
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!