Pimasz pamutbolyt a csizma orrán, hegyvonulatok és síkságok, tengerpartok és folyóvölgyek.
Szicília mintha egy külön világ lenne, és ez a gasztronómiájában is látszik. Területén hódítók jöttek-mentek évezredeken keresztül, némelyek letelepedtek, némelyek továbbálltak, de mindegyikük otthagyta a nyomát a szicíliai kultúrán, és Szicília is otthagyta a nyomán mindannyiukon. Ezért lehet, hogy nem is annyira az olasz konyhával, mint sokkal inkább saját jogán, saját különleges ízeivel lopta be magát a világ szívébe a szigetvilág gasztronómiája.
Számos étel indult innen hódító útjára és számos étel a fantasztikus könnyedségével kápráztatta el a világot. Az Ursa maior-ban az alapanyagokat olasz földről hozzák nektek és szakácsuk is ezen a csodás szigeten tanulta az ételkészítést, amit most te is elleshetsz tőle.
Nézzük mi is lesz a menü:
Előétel:
Arancini készítése, ami egy különleges olasz street food, ezt megbolondítjátok egy kis szarvasgombával és friss fűszerekkel.
Főétel:
Szicíliai kézzel gyúrt tészta tonhallal vagy rákkal és articsókával (itt megmutatják azt is, hogy hogyan kell megpucolni az articsókát).
Desszert:
A méltán híres canolli. Nemcsak, hogy megsütitek ezeket az elképzelhetetlenül finom és édes alkotásokat, de a ricottát is ti készítitek hozzá. Az ízesítéshez narancsot és pisztáciát használtok.
Ha mindez nem lenne elég, egy kis finom bort kínálnak az ételekhez és az elhangzottakról receptkönyvet küldenek digitálisan, hogy otthon is bármikor meg tudd idézni a szicíliai napsütés ízeit.