Hogy nem tudod, ki lehet Balatoni Brigi? Itt az idő, hogy megismerd a sütemények Monet-ját, a profi cukrászmestert, aki most ráadásul jó néhány műhelytitkot megoszt veled, ha részt veszel az exkluzív belvárosi tányérdesszert workshopon.
Balatoni Brigi, amellett hogy szenvedélye a cukrászat, élete során olyan szaktekintélyek mellett tanult, mint Mihályi László (Desszert Szalon – Vác), Martín Berasetegui (San Sebastian) vagy Huszár Krisztián (Fáma), valamint olyan helyeken dolgozott és szerzett tapasztalatot, mint például a Csalogány 26, a Costes, a Mák, a Zóna, az Il bacio, illetve a Fáma.
A Gault & Millau Étteremkalauz által 2012-ben az Év Cukrászának választott fiatal cukrászmester mindig is a spiritualitás oldaláról közelített az alkotási folyamathoz, tányérdesszertjei egyszerre játszanak az ízekkel és teremtenek tökéletes harmóniát a textúrák között. Brigi hitvallása, hogy a szabadjára engedett kreatív energiák által létrehozott desszert nemcsak a testnek, hanem a lélekhez is szólnak.
Bónuszunkért cserébe nemcsak egy különleges cukrásszal ismerkedhetsz meg, hanem elsajátíthatod a desszertkészítés jó néhány csínját-bínját is, ráadásul mindezt egy nagyon menő helyen teheted. A KAJAHU – FoodTogether egy professzionális, extravagáns étterem főzőállomását bocsájtja a rendelkezésedre, hogy Brigi irányításával elkészíthesd, majd jóízűen el is fogyaszthasd kedvenc desszertjeidet.
Az alapanyagokat minden esetben organikus forrásból szerzik be a workshophoz, így például a dió, mák, zab, passiógyümölcs, gyógynövények, szegfűbors, répa, mandulaliszt, köles, hajdina, mogyoróolaj, fehér csokoládé, narancs, curry, tejszín, kókusz- és rizstej mind-mind biogazdaságból származnak.
A kurzus során elsajátíthatod többek között a piskóta és a ganache, a tejkaramell, többféle textúrájú mousse elkészítésének technikáját, és persze ellesheted a profi díszítés és formázás fortélyait, megtanulhatod, miként használd helyesen a gyógynövényeket, olajokat, illetve – az ételdíszítés legújabb trendje szerint – az ehető virágokat.
Süss-főzz, díszíts, barátkozz, és oszd meg a tanultakat, no meg a saját magad készítette finomságokat másokkal is!