Információ
A penyigei kékszilva másnéven a „nemtudom” szilva. A pohárban való megforgatása után illatolásakor „nemtudom”, hogy szatmári szilvalekvár, avagy szatmári szilvapálinka van-e a poharamban – az illatok annyira egy húron pendülnek. Struktúrája roppant elegáns, az illat és az íz páratlan harmóniát, míg az alkohol adta édes ízérzet a testtel együtt tökéletes egyensúlyt alkot.A szatmári kertekben és a Tisza árterében termő penyigei kékszilvát mosás és magozás után, cefre érlelő kádakban állandó hőmérsékleten, kavarás mellett kb. 20 napig készítjük elő a főzésre. A lepárlás, kisüsti eljárással, többszöri finomítással történik. A kész párlatot két év érlelés után töltjük palackokba.
A szatmári szilvapálinka, földrajzi eredet védett termék!
Összetevők: szatmári szilvapálinka és kezelt ivóvíz
Kiszerelés: 0,5 liter
Alkoholtartalom: 42 % v/v