„Bezzeg a mi időnkben...”, mondogatták régen nagyanyáink, dédanyáink. A fenenagy kényelem, az elgépesedés, a készételek kora előtt élő és dolgozó nagyszülők sajnos sok családban már nem élnek, így egyre kevesebb fiatalnak adatott, adatik meg, hogy elleshesse ómama eredeti, én-ennél-finomabbat-sosem-ettem ízű fogásainak receptjeit.
Nem véletlen, hogy egyre több helyütt és az élet egyre szélesebb spektrumaiban jelennek meg hagyományőrző mozgalmak. Az Ursa Maior kreatív műhelyben például a tradicionális tésztakészítés rejtelmeit leshetik el azok, akik csak nagymama mindennél ízletesebb tésztáira emlékeznek, de a gyúrást, előkészítést, főzést már nem tudták megtanulni tőle.
Bónuszunkkal most te is ellátogathatsz az Ursa Maior háromórás workshopjára, ahol a hagyományos magyar tészták elkészítésének fortélyait sajátíthatod el. Ha szereted az igazi magyar konyhát; ha emlékszel még, nagymamád miként gyúrta reggelente a tésztát, hogy délben az asztalra tehesse; ha szeretnéd ezt az élményt újra átélni, akkor e kreatív főzőtanfolyam igazán neked való kaland lesz!
A workshopon készítetek majd paprikás pödört tésztát, gyufatésztát, csuszatésztát, kötözött tésztát, lúdgége tésztát, metélteket és igazi házi tarhonyát is. A pontos hozzávalók lejegyzése, az összedolgozás, gyúrás, nyújtás, szaggatás mellett azt is megtanuljátok majd, miként kell az elkészült tésztát kifőzni és a megmaradt adagokat tárolni ahhoz, hogy ugyanazt az ízélményt kapjátok, amit régen, a mama konyhájában.
Látogass el az óbudai Ursa Maior kreatív délutánjára, készíts levest (megfelelő levesbetéttel), tökéletes csuszát, illetve édességet – s meglátod, nem is túl nagy ördöngösség az egész, mindössze némi odafigyeléssel és szorgoskodással te is elérheted azt az eredményt, amit nagyanyáink mérhetetlen odaadásukkal tettek le az asztalra nap mint nap.