Berényi Bogi, mint minden kisgyerek, sok mindennek készült, de végül a főzésben találta meg magát, ahol úgy érzi, kiélheti az alkotás iránti vágyát. Boldoggá teszi, ha másoknak is meg tudja mutatni a főzés-ételkészítés szépségét. Gasztro-animátorként tudja, hogy főzés nem öncélú. Cél, hogy a barátaidnak, családodnak, azoknak, akiket szeretsz, finomakat adj enni – és persze, hogy te is jót egyél. Bogi maga vallja: az étkezés több mint civilizáltnak mondott kalória-bevitel: olyan élmény, amelyet megoszthatunk másokkal, amely egy újabb lehetőség egy boldog pillanatra. Nincs annál szebb, ha magunk készített étellel kínáljuk az asztal körül ülőket.
Bónuszunkért cserébe vele ismerkedhetsz most egy különleges kultúra, egy izgalmas konyha finomságaival, ráadásul mindezt egy nagyon menő helyen teheted: a KAJAHU - FoodTogether egy professzionális, extravagáns étterem főzőállomását bocsájtja a rendelkezésedre, hogy a barátaiddal együtt készítsétek el a kedvenc ételeteket, amit aztán együtt fogyaszthattok el.
És hogy mit is főztök egy ilyen menő helyen, egy ilyen klassz társaságban? Természetesen thai-t!
A thai konyha egyre népszerűbb lesz nálunk, hiszen sokféle íz jelenik meg benne, ugyanakkor sok zöldség, rövid elkészítési idő mind kedvez az európai egészséges életmódnak. A négy alapíz- édes, sós, csípős, savanyú- finom harmóniáját minden fogásban fellelhetjük. A thai kulináriában keverednek a kínai konyhából már ismert alapanyagok és az indiai konyhaművészet, létrehozva egy roppant finom, különleges és egészséges konyhaművészetet.
A kurzus során olyan ételeket készítetek el, amelyek a thai konyha emblematikus fogásai, ugyanakkor könnyen elkészíthetőek, és roppant mutatósak. Lepd meg családod, barátaid egy könnyű, thai vacsorával, vagy ebéddel, vagy vigyél egy finom előételt vendégségbe! A fogások egyszerűsége, nagyszerűsége mindenkit el fog bűvölni!
Amit készítetek majd:
- Tom Yum Goong: az emblematikus csípős-savanyú leves csirkével és gombával. Ha létezik a magyar húslevesnek thai megfelelője, ez az: mindenki főzi, mindenki eszi, és persze mindenkinek van egy jó receptje…mi megtanítunk rá .
- Yum Woon Sen: üvegtészta saláta friss fűszerekkel, mogyoróval. Talán a legkülönlegesebb, ezért a legnagyobb meglepetésre és sikerre számító étel, amely lehet nemcsak thai ételek, de grill partik körete is. Idegenbe szakadt thai-fiak ezt készítik el, ha honvágyunk van.
- Laab: aprított csirkével készült húsétel, amelynek fűszerezése különleges, igencsak nehéz abbahagyni, ha egyszer megkóstoltad… Friss ízek, puha, omlós csirkehús hamar a kedvenced lesz.
- Vörös curry paszta: Onnan kezdve, hogy minden hozzávaló külön-külön hever a konyhapulton, és veszünk egy mozsarat, amiben illatos, csípős vörös currypasztát készítünk. Házilag. Kemény munka, de megéri.
- Kaeng Phet:Kókusztejes vörös curry csirkével és zöldségekkel. Ha van már vörös pasztánk házilag, csinálunk belőle egy curry ételt- ami, ahogy a neve is elárulja, inkább leves sűrűségű, szószos étel. Hogy a leve kárba ne vesszen, thai szokás szerint rizzsel tálaljuk.
Főzz, barátkozz, oszd meg a tanultakat és a finomságokat másokkal! Igazi brigádos, közösségi kedvezmény ez!