A magyar borokra méltán vagyunk büszkék, de ha meg kellene neveznünk még egy nemzetet, amelyik tudja, mi fán – vagyis tőkén – terem a jó bor, szinte biztosan mindenki az olaszokat mondaná.
A Toszkána lankás vidékén termő szőlő magába szívja a napsütést, a jó levegőt, de talán még az olasz életörömöt is, így a belőle készült bor minden egyes palackjába jut ezekből is. Bónuszunkkal most az egyik legismertebb borvidék egyik legnépszerűbb pincéjének borait kóstolhatod, amelyek nagyszerűségét egyszerű műkedvelőként is nagyra fogsz majd értékelni, de akár a borokhoz komolyabban értő ismerősödet is meglepheted a bónusszal, mert ez a felhozatal őt is lázba fogja hozni.
Az Ambrogio e Giovanni Folonari Tenute Olaszország legismertebb borvidékének, Toszkánának egyik kiemelkedő pincészete. A pincészet Toszkána északi és déli területein rendelkezik birtokkal. Ezek között szerepel a Tenute del Cabreo, Tenuta la Fuga, Tenuta di Nozzole, Tenuta Campo al Mare, TorCalvano. A kóstolóban szereplő két fehérbor és hat vörösbor a felsorolt birtokok egyikéről származnak.
A kóstolóban szereplő nyolc boron felül a Friuli Venezia Giuliában található Poggiobello pincészet kiváló habzóborát, a Ribolla Gialla-t lehet megkóstolni. A Ribolla Gialla a Rosazzo-apátságot körülvevő dombok legelterjedtebb szőlője, ezt használják a kiváló frissességről és minőségéről ismert habzóbor előállítására. A pezsgősítés folyamata hangsúlyozza a szőlő kellemes, tipikusan citrikus ízét.
A borok között ízelválasztó falatkákat kínálnak, amelyek között szerepel sajtos és burgonyás pogácsa, tatáros kosárka, sajtfalatkák vegyesen, és persze szárított paradicsom és olívabogyó is, hogy ha becsukod a szemedet, tényleg szinte érezd az arcodon a Toszkán napsütést.