Valószínűleg relatíve kevés a nagymama, aki ismeri a vegán konyha rejtelmeit, és kevesen készítenek gluténmentes vasárnapi ebédet, na de őket nem is ezért szeretjük. Hanem – sok egyéb más mellett – az utánozhatatlan babgulyásért, meg a jó féle szilvás derelyéért, amivel gyerekkorunkban tömtek bennünket.
Ha azóta életmódot váltottál, ezekről a magyaros klasszikusokról akkor sem kell lemondanod – a nagyinak pedig nem kell megtudnia, hogy máshol találtál rá a tökéletes, de mentes ebédkombóra.
A vegán étteremben a legtöbb fogás laktóz- és gluténmentes is, így az ételérzékenyek is kedvükre szemezhetnek a kínálattal, nem kell most fájdalmas nemet mondani.
A babgulyás és szilvás derelye párossal pedig megint úgy érezheted magadat, mintha a nagymamád hokedlijén ülve falatoznád gondtalanul a vasárnapi ebédet, csak most a belváros egyik legmenőbb vegán helyén ücsörögsz, és brigádáron kanalazod a laktató, egészséges fogásokat.