A piramisépítő rabszolgáktól Ré főpapjaiig, a szerzetesektől a pápákig, a siheder céhlegényektől a nagytőkésekig, kedvelte és itta mindegyik. Hammurapi törvénybe foglalta készítésének szabályait, VIII. Henrik némi nej-nyakaztatás és katolikus-üldözés közepette rendeletekkel segítette főzésének elterjedését. Csoda, ha korokon át ihlette meg a művészeket is?
A sör a vezérfonal a Szépművészeti Múzeum interkulturális programsorozatában, a Múzeum+ aktuális epizódjában. Indulj „kocsmatúrára”, ismerd meg a korabeli italmérések, csapszékek világát a németalföldi és holland festők képein át vagy sétálj vissza műértő kalauzotokkal egészen az ókorig, és lásd be: Dionysos legalább annyira pártolta az erjesztett „árpalét”, mint a szőlőből préselt nedűt. A vendég tárlatvezetőktől valódi kuriózumokat hallhatsz a sörkultúra minden szegletéből: ők Bart Dániel söríró, a honi sörforradalom hirdetője, a minőségi sörfogyasztás apostola, valamint Kovács Gábor, a multikulti sörportál, a beerpress.hu főszerkesztője, „iváskulturális trükkmester”. A workshopon ezúttal söralátétet és -címkét tervezhetsz, a Márványcsarnokban kézműves söröket kóstolhatsz, a Remíz Kávéház és Söröző különleges sörkorcsolyáival. Mindeközben pedig egyre szól a jazz...
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!