Marokra talán már nem fogod a borospoharat, és vágod a különbséget az asztali bor és a tájborok között, legalábbis felismered a tablettásat, de ennél többre vágysz? Elvileg boros népség vagyunk, ráadásul múltkor is az orrod előtt szedték fel borszakértő szöveggel azt a dögös kis szőkét, pedig eleinte rád kacsingatott? Nahát, akkor a Blanchir Főzőiskola borszemináriumát neked találták ki, 8.000 helyett 3.950-ért faragnak bormulyából bormenőt belőled.
Itt van az ősz, vége a könnyed rozé és fehérborok, fröccsök idejének. A piacokon megjelenik a gesztenye, sütőtök, az erdei gombák, a hideggel együtt bekopogtatnak a fűszeresebb vörösborok is. Az ősz ízei válogatásban 6-féle bor kerül a kóstolóba. Ezentúl nem kell hülyén nézned és álszenten bólogatnod, ha Magyarország borvidékeiről esik szó majd társaságban.
A tipikus fehér és kékszőlőfajták bemutatásán keresztül nemzetközi borszakértő segítségével a szemináriumon megtudhatod, hogy nemcsak Villány és Eger létezeik, hanem vagy 20 másik borvidék is. 6 féle bor kóstolása adja meg a gyakorlati alapokat (vörös és fehér egyaránt), persze az sem mindegy, hogyan kóstolod, ezért bemutatják az alapvető borkóstolási technikákat és módszereket is. Összefoglalót kapsz a borkészítés menetéről, borok megjelenéséről, trendekről, és nem utolsósorban arról, hogy milyen ételhez milyen bor illik! November 16., 23., 25. és 28-án 18-21 óráig mehetsz a tanfolyamra.
Arra vigyázz, ne vidd majd túlzásba barátaid előtt a borszakértést, nehogy a fejedre borítsák a salátástálat, de ezentúl bátran beviheted őket a gombamód szaporodó borbárokba, kalauzolhatsz az őszi borfesztiválokon, és legközelebb az a kis barna vagy szőke is a tiéd lesz…
Tetszik? Ajánld az ismerőseidnek is!