A Dunyha Vendéglő Budapest első libaétterme, mely a hófehér, modern rusztikus térben az élhető designt kedvelő közönség számára is egy meleg takaró lehet. A Dunyhában a sokszor ridegen elegáns éttermekhez képest a kézműves alapanyagokra, a házias konyhára és a családias kiszolgálásra helyezik a hangsúlyt. Vidéki rokonoknál eltöltött kellemes ebédek hangulatát idéződik fel benned egy meseszerű környezetben, a természet lágy ölén, a Budai Tájvédelmi Körzet szívében.
Van végre egy igazán otthonos hely Budapesten, ahol az év bármely szakában rendelhetők klasszikus és különleges libaételek, és nem csak Márton napon ízlelheted meg a libacombot párolt lila káposztával, a libalevest maceszgombóccal, a lúdkását, vagy libatorost.
Előételként válassz Ponty tepertőt lilahagyma salátával (1.590 Ft), vagy Tanyasi libahúslevest karó zöldségekkel (950 Ft).
Ha libaétteremben vagy, akkor természetesen figyelmed főleg a libaételek felé fog fordulni. Kóstold hát meg a Saját zsírjában főtt libacombot ropogósra sütve, zöldséges árpakásával, pikáns birsalmalekvárral (3.790 Ft), vagy próbáld ki a Rozéra sütött libamellet, mézes diós sütőtökpürével (3.590 Ft), hiszen ezt az étket legtöbbször kacsamellből fogyasztjuk, így igazán különleges alkalom kipróbálni libából. Ha másfajta húsra szottyanna kedved, az sem akadály, hiszen van az étlapon Panko morzsában sült sertésszűz, steakburgonyával és savanyúkkal (2.790 Ft), és Érlelt hátszín (250 gr.) gesztenyés sütőtök pürével, mazsolabor eszenciával (5.890 Ft).
Ha annak a híve vagy, hogy minél többféle étellel megismerkedni a vacsorán, az sem probléma, rendeljetek 2 személyes Libatoros tálat libacombbal, libamellel, libamájjal, grillezett zöldségekkel, párolt káposztával, hagymás tört burgonyával (7.990 Ft), vagy 2 személyes Húsos bőség tálat ropogós sertéscsülök, lassan sült sertéstarja grillezve, sokmagos rántott csirkemell, natúr csirkemell, párolt lilakáposzta, dödölle, párolt rizs (5.990 Ft).
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!