Friss ginzeng gyökér
"az élet gyökere"
A ginseng gyökeret 5000 éve használják a Távol-Keleten. Vadon már alig található, ezért több, mint 400 éve termesztik. Csak különleges éghajlati viszonyok között, árnyékban nő, szalmatetők alatt, nem bírja a műtrágyát és a rovarirtó szereket. A ginseng 6-7 éves korára szedhető, a talajból kivon minden értékes elemet és tápanyagot, így betakarítás után legalább tíz évig pihentetni kell utána a földet. Ezt az aktív ginseng gyökeret különleges technológiával dolgozták fel, hogy megőrizze eredeti hatóanyagait.
A ginseng hozzájárul a természetes védekező rendszer fenntartásához, antioxidánsként védi a sejteket a káros behatásokkal szemben. Segít fáradtság, stressz esetén és lábadozás időszakában. Támogatja a vérkeringést, ezáltal az agyi teljesítményt, a memóriát, a szellemi és fizikai aktivitást és a vitalitást. Az egészséges életmód részeként segít fenntartani a normál vércukorszintet.
Felhasználási módok:
Tea: 5 db 3 mm széles karikát fél liter vízben 1 óráig főzünk, tetszés szerint mézzel ízesítve fogyasztjuk.
Házi ginseng likőr készítése: másfél liter fehérborba helyezzük a ginseng gyökeret, levegőtől elzárva tartjuk 30 napon keresztül, ezután naponta 10 ml fogyasztható belőle.
Ginsenges csirkeleves: 5 db 3 mm széles karikát, fél csirkét, 2 újhagymát és 3 szelet gyömbért másfél liter vízben 45 percig főzünk.
bruttó súly: 80 g
lejárat:2018.01.30.
tárolás: hűvös helyen
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!